Klassiek in West: Yin & Yan

Amsterdam, Buurtwerkplaats Noorderhof, zaterdag 3 juli 2021, 18:30 - 19:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Klassiek in West voor nieuwe data.

Info

Klassiek meets jazz & elektronisch

Hoe klinkt een muzikale ontmoeting tussen Chopin en Philip Glass? Hoe versterken een akoestische piano en een vibrafoon elkaar? En hoe wordt dat allemaal nog mooier en spannender met geluidseffecten en een synthesizer? 
Kom het zelf ontdekken bij Yin & Yan, het concert waarin Yan (Jan van Eerd) en XA4 (Xavier Boot) hun creatieve krachten bundelen. Met als extra in het voorprogramma drie jazzy-klassieke composities voor piano en violone door bassist Tony Overwater en pianist Ramon Dor, die na een ongeluk met zijn hand in dit concert na vijf jaar revalidatie zijn comeback op het podium beleeft. Kom het live beleven in de Jeruzalemkerk, of thuis door middel van de livestream.

Uitvoerenden
Jan van Eerd (Yan) studeerde vibrafoon en drums aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij toerde en maakte platen met onder andere Spinvis, Wende Snijders en Ellen ten Damme en won in 2019 een Edison.

Xavier Boot haalde als eerste Nederlandse pianist een master in Live Electronics aan het Conservatorium Amsterdam. Hij trad op in onder meer het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en op veel buitenlandse podia. In 2020 bracht hij samen met Yan vier composities uit, waarvan Ascent in korte tijd meer dan honderdduizend keer werd beluisterd.

Pianist Ramon Dor (Tel-Aviv, 1967) speelde samen met orkesten als Amsterdam Symfonietta en zangers als Bobby Mcferrin. Hij trad op in beroemde concertzalen, maar verloor vijf jaar geleden door een ongeluk met een cirkelzaag de kracht in zijn ringvinger.

Jazz-bassist Tony Overwater is hoofddocent Jazz Contrabas en Elektrische Bas aan het Koninklijk Conservatorium Amsterdam. Hij trad op met onder meer het Yuri Honing Trio en schreef de muziek voor de prijswinnende documentaire Justice for Sergei.

Stichting Philomela
Yn & Yan is een productie van stichting Philomela. Philomela produceert concerten op het snijvlak van verschillende kunstsoorten en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek.
Yin & Yan is het eerste concert in de vierde editie van Philomela’s serie Klassiek in West: editie 202

Coronamaatregelen en live-stream
Als concertorganisator houden we ons uiteraard aan de actuele coronamaatregelen. Op basis daarvan gaan we ervan uit dat er beperkte capaciteit beschikbaar zal zijn om live aanwezig te zijn bij deze uitvoering. Dankzij de ervaren livestream professionals van 50-50 podium is dit concert ook te beleven vanuit huis. Is het concert uitverkocht en wilt u niets missen of kijkt u liever thuis mee? Reserveer dan een toegangskaart voor de livestream van dit concert.