Orlando Quintet: Komická Tragédie, muziek van Foerster, Haas en Dvořák

Zaterdag 25 september 2021, 20:15 - 22:15 uur

Rhenen, Cunerakerk

Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Orlando Quintet: Komická Tragédie, muziek van Foerster, Haas en Dvořák

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 25 september 2021, 20:15 - 22:15 uur

Info

Het Orlando Quintet: fluitiste Marieke Schneemann, hoboïste Pauline Oostenrijk, klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer, hoornist Ron Schaaper en fagottist Bram van Sambeek: vijf Nederlandse topblazers die stuk voor stuk een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Afzonderlijk van elkaar waren ze al vaak uitgenodigd voor optredens tijdens het Orlando Festival, en in 2008 besloten ze een kwintet te formeren en zich naar het geliefde Festival te vernoemen.

Hoe druk de individuele agenda’s van deze musici ook zijn, voor het Orlando Kwintet maken ze altijd tijd. De eindeloze mogelijkheden die de combinatie van vijf blaasinstrumenten biedt - elk met zijn eigen klanknuances, articulatie en expressiemogelijkheden - en de manier waarop de musici elkaar weten te prikkelen en te inspireren, smaakt voortdurend naar meer. Op het programma twee originele blaaskwintetten van Foerster en Haas en een strijkkwartet van Dvořák, allen Tsjechische componisten uit de 19e en 20ste eeuw.

Programma:
Foerster
Quintet op.95
Haas
Quintet op. 10
Dvořák
Strijkkwartet nr. 10, 'Slavisch'

Prijzen
Volwassenen € 28
CJP/student € 14
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma