This is not a lullaby – CD-presentatie Channa Malkin

Amsterdam, De Waalse Kerk, donderdag 8 juli 2021, 21:00 - 22:00 uur

Info
Tickets
Contact

Een nieuwe blik op moederschap als inspiratiebron

Sopraan Channa Malkin staat bekend om haar meeslepende muzikale persoonlijkheid en grenzeloze creativiteit. Onlangs werd ze door de Volkskrant geprezen als 'een jonge stem met een volwassen behandeling. Haar verteltrant is indringend'. De geboorte van haar zoon Ezra leidde tot een nieuwe inspiratiebron, met het moederschap als centraal thema. Op haar nieuwe album voor het audiofiele label TRPTK ‘This is not a lullaby’ belicht ze de grote emotionele impact hiervan, met een onconventionele keuze van repertoire van Mieczyslaw Weinberg, Sir John Tavener en haar vader Josef Malkin.

Weinberg’s liederencyclus ‘Rocking the child’ kwam ze bij toeval op het spoor tijdens een van de slapeloze nachten met haar baby. Ze werd geraakt door het eerlijke en niet geïdealiseerde portret van het moederschap. De cyclus is gebaseerd op het werk van de Chileense dichteres Gabriela Mistral uit haar bundel ‘Ternura’ (1924). Josef Malkin, haar vader, componeerde de ‘Five Russian songs’ op kleurrijke en aangrijpende teksten van Ilya Selvinsky, Boris Ryzhy, Vladimir Riabokon en Anna Akhmatova. Malkin, geboren in Tblisi, Georgië, was meer dan 25 jaar actief als violist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Van alle hedendaagse componisten vormt Sir John Tavener een van de meest iconische: zijn werk is doordrenkt van een diepe spiritualiteit en heeft een grote impact op de luisteraar. Weinigen reiken zo diep als Tavener in zijn ‘Akhmatova Songs’, met het oeuvre van de Russische dichteres als inspiratiebron.

Wat deze uitgave extra bijzonder maakt is de samenwerking van Malkin met celliste Maya Fridman, winnares van Dutch Classical Talent, en de bijzondere pianist Artem Belogurov, die inmiddels optreedt in de grote concertzalen van Europa en de Verenigde Staten. “Graag willen we dit verhaal over moederschap met de wereld delen: als een positief geluid in tijden van corona”, vertellen de drie musici.

Coronamaatregelen
Indien u voorafgaand aan dit evenement ziekteverschijnselen vertoont, verzoeken wij u voor uw en onze veiligheid om thuis te blijven. Bij binnenkomst vragen wij u te verklaren dat u gezond bent, verzoeken wij u uw handen te ontsmetten, te allen tijde anderhalve meter afstand te bewaren tot anderen en eventuele overige veiligheidsaanwijzingen op te volgen. Houd u bij het kiezen van uw zitplaatsen altijd twee plaatsen ruimte tussen verschillende huishoudens en let u alstublieft op de aangegeven looprichtingen. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Persoonlijke omstandigheden of overwegingen, met betrekking tot het Coronavirus of anderszins, vormen geen aanleiding tot restitutie. Tot slot vragen wij u rekening te houden met uw medebezoekers en vooral ook te genieten!

Uitvoerenden:
Channa Malkin, sopraan
Maya Fridman, cello
Artem Belogurov, piano

Programma:
Mieczyslaw Weinberg (1919-1996)
Rocking the child (1973)
1. The child was left alone
2. And I am not alone
3. Little feet, little hands
4. Rocking the cradle
6. A sorrowful mother
7. The dew
8. Meekness
10. A discovery
11. My song

Josef Malkin (1950*)
Russische liederen
-A letter (I. Selvinski)
-To Polinka (V. Rjabokon-Ribeaupierre)
-Don’t leave me (B. Ryzhy)
-The fortune teller (B. Ryzhy)
-Lullaby (A. Akhmatova)

John Tavener (1944-2013)
Chant (cello solo)

John Tavener (1944-2013)
Akhmatova Songs
-Dante
-Pushkin and Lermontov
-Boris Pasternak
-Dvustishie 'Couplet’
-Muza 'The muse'
-Smert’ ‘Death’


Agenda


Waalse Kerk Amsterdam Noord-Holland Amsterdam

Waalse Kerk Amsterdam

Naast haar kerkelijke functie geniet De Waalse Kerk bekendheid als sfeervol en intiem cultureel podium. Musici, van aanstormend talent tot de crème de la crème van de Nederlandse klassieke muziekwereld, vinden al decennia lang hun weg naar deze bijzondere locatie in het hart van Amsterdam, net als de liefhebbers van hun muziek.