Koffieconcert New Phoenix Ensemble

Exloo, Het Plein, zondag 5 september 2021, 11:00 - 12:00 uur

Info

Het New Phoenix Ensemble is in 2018 opgericht door Letizia Elsa Maulà en Sylvia Cempini. Wat begon als een trio, groeide uit tot een collectief van internationale musici met veelzijdige programma's in wisselende formaties. De naam Phoenix is enerzijds ontleend aan de stad Rotterdam, die tijdens WO2 werd verwoest en nu is herbouwd tot een mooie, dynamische en creatieve stad, en anderzijds aan hun doel om ook werken van onbekende en vergeten componisten in hun repertoire te integreren en daardoor hun muziek weer naar het publiek te brengen en te laten 'herleven'. Op 5 september geeft het New Phoenix Ensemble twee concerten in Exloo, op een plek die ook ooit een hevige brand kende en die herbouwd zal worden.

Het eerste concert staat in het teken van de herdenking van 76 jaar vrijheid. Het programma is samengesteld uit werken van componisten die tijdens WO2 zijn omgekomen, gecombineerd met werken van Beethoven en Poulenc. Het tweede concert is een eerbetoon aan vrouwelijke componisten (o.a. Tailleferre, Boulanger).

Het Ensemble treed regelmatig op in heel Europa, met name in Nederland, Duitsland en Italië, het heeft Italië vertegenwoordigd op de Italiaanse ambassade in Nederland en gaf ook een concert op het Nederlandse Consulaat in Italië. Verder was het 'New Phoenix Ensemble' al meerdere keren in de Nederlandse klassieke radio en in verschillende televisieprogramma's te zien en te horen.