Couleur Vocale: Vocoza

Amsterdam, De Waalse Kerk, zondag 15 mei 2022, 15:15 - 16:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Kamerkoor Vocoza voor nieuwe data.

Info

Kamerkoor Vocoza bestaat uit circa 28 geschoolde amateur-zangers, die samen een behoorlijk professioneel niveau weten te bereiken. Nadat Sanne Nieuwenhuijsen het koor vanaf 2008 heeft gedirigeerd, staat Vocoza sinds najaar 2021 onder leiding van Robert van der Vinne. Vocoza heeft een vaste plaats in het concertleven in de regio Amsterdam/ Haarlem verworven. Vocoza brengt gemiddeld twee eigen concertreeksen per jaar en draagt inmiddels geregeld bij aan externe producties.

In het concert van Couleur Vocale verweeft Vocoza de jammerklachten van alle tijden met de vreugde over schoonheid die soms verborgen ligt in een ommuurde tuin. Van Klaaglied tot Hooglied. Een a capella-programma (afgewisseld met gedichten van Judith Herzberg) met stukken uit de Gregoriaanse traditie en de Renaissance (Carlo Gesualdo, Alonso Lobo, Tomas de Victoria, Heinrich Sch├╝tz), via de 20e eeuw (Rudolf Mauersberger, Francis Poulenc, Jean-Daniel Lesur), tot de 21e eeuwse muziek van Ola Gjeilo. Mooi ben je, mijn liefste. Aangenaam en prachtig als Jeruzalem.

Couleur Vocale is een concertserie in De Waalse Kerk voor Amsterdamse koren en vocale ensembles, en natuurlijk ook voor liefhebbers van vocale muziek uit het hele land.. Meer weten over deze serie en de andere concerten? Bekijk dan de informatiepagina.