Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

Johannette Zomer & Fred Jacobs: Le Nuove Musiche

Amsterdam, De Waalse Kerk, vrijdag 22 oktober 2021, 20:30 - 21:30 uur

Info
Tickets
Contact

Le Nuove Musiche is een 17e-eeuws liedrecital met sopraan Johannette Zomer en Fred Jacobs op theorbe, waarin de 'Nieuwe Muziek' van Giulio Caccini als uitgangspunt genomen wordt en de invloed daarvan op het 17e-eeuwse muziekleven in Europa laten horen. Het programma begint in Italië met het prachtige ‘Amarilli mia bella’ om in Engeland te eindigen met ‘Music for a while’. Met werken van Caccini, Kapsberger, Rossi, Lambert, Lanier en Purcell.

Coronamaatregelen
Heeft u ziekteverschijnselen (koorts, verkouden, etc.), blijf dan thuis. Voor bezoek aan dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Er zijn 2 gescheiden toiletgroepen voor dames en heren; deze zijn duidelijk aangegeven in de kerk. Het is niet toegestaan om uw eigen consumpties te nuttigen in de kerk. Toiletten en andere contactoppervlakken worden zeer regelmatig schoongemaakt. Als u behoefte heeft aan extra schoonmaak, kunt u ons dat altijd laten weten. Houd rekening met uw medebezoekers, en volg de veiligheidsaanwijzingen van onze medewerkers op tijdens uw bezoek aan De Waalse Kerk. Tot slot, vergeet niet te genieten van uw bezoek aan De Waalse Kerk!

Wij begrijpen en delen de zorgen over het coronavirus. Wij houden ons strikt aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Alleen wanneer wij gedwongen zijn bepaalde evenementen te annuleren, kunt u uw reserveringsbedrag terug krijgen. Wanneer een evenement doorgaat en persoonlijke omstandigheden of overwegingen met betrekking tot het coronavirus maken dat u uw kaarten annuleert, ontvangt u geen compensatie!

Programma:
Giulio Caccini (1551-1618)
Amor, io parto
Vaga su spináscosa
Al fonte al prato
Amarilli mia bella

Luigi Rossi (c.1597-1653)
A chi lasso credero
Come è breve il gioir
Amor s'io mi querelo

Giovanni Girolamo Kapsperger (c.1580-1651)
Sfessania
Corrente Settima
Villan di Spagna

Dove mi lasci
Già risi del mio mal
Avrilla mia

Preludio
Passacaglia

Michel Lambert (c.1610-1696)
Vous éprouver
Ombre de mon amant
Vos mépris chaque jour

Nicholas Lanier (1588-1666)
Mark how the blushful morn
No more shall meads be deck'd with flowers

Henry Purcell (c.1659-1695)
Farewell all joys!
Music for a whileJohannette Zomer Amsterdam Waalse Kerk Amsterdam Noord-Holland

Johannette Zomer

Het repertoire van de Nederlandse sopraan Johannette Zomer reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk.