Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Huygensfestival 2021: H.I.J.

Voorburg, Franse Kerk, zaterdag 11 september 2021, 11:00 - 11:30 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Het HIJ is een leuk jeugdorkest met leden van 8 - 22 jaar dat gedirigeerd wordt door Jurgen van Groningen-Schinkel. Het orkest repeteert elke zaterdag van 10.00 -13.00 aan het Oosteinde 16 in Voorburg. Het leuke van het HIJ is dat de leden zelf de baas zijn. Zij zitten namelijk zelf in het bestuur en verschillende commissies waardoor zij dingen zoals concerten zelf regelen.

Het HIJ heeft een afwisselend repertoire van wereld-, film- ,klassieke muziek en muziek speciaal voor hen gearrangeerd. Voor de strijkers in de basisschoolleeftijd is er het HIJjong, zodat ook de jongere kinderen samen muziek kunnen maken. Het HIJjong repeteert onder leiding van Imme Tonkes.