Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Huygensfestival 2021: Quintet M

Voorburg, Oude Kerk, zaterdag 11 september 2021, 11:00 - 11:30 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Quintet M bestaat uit vijf jonge Hongaarse musici: Blanka Mester – sopraan, Katalin Kovács – mezzosopraan, Gábor Bálint – tenor, Marcell Kovács – bas en Máté Lachegyi - pianist. Alle leden van de groep hebben een muzikale achtergrond die zich uitstrekt over een reeks van beroepen: klassieke zanger, koordirigent, violist, pianist of muziekleraar.

Quintet M werkt als een projectensemble. Hun eerste concert was in 2017 op het Kodály Festival georganiseerd door de Hongaarse Ambassade in Den Haag. Sindsdien heeft het kwintet regelmatig uitgevoerd op Hongaarse en internationale evenementen – zoals Ambassade Festivals en het Huygens Festival – overal in Nederland. Zij nemen regelmatig deel als solisten in concerten van het Hongaars Koor van Amsterdam en het Den Haag Hongaars Koor als solisten.

In het repertoire van Quintet M vindt u madrigalen en motetten van oude muziek, maar ook eigentijdse kamermuziek. Het ensemble zingt ook acapella, maar vaak met piano- of orgelbegeleiding.

Hun concerten bevatten vaak werken van Hongaarse componisten, zoals Zoltán Kodály, Béla Bartók, Ferenc Farkas en Lajos Bárdos.

'Muziek is zo’n universele verbinder: door zijn magie kan het mensen van verschillende leeftijden, nationaliteiten en achtergronden verbinden. De muziek zelf heeft hen samengebracht en tot vrienden gemaakt, verenigd in levenslange verbintenissen.'