Coronamaatregelen:
Vanaf woensdag 26 januari zijn concerten en theatervoorstellingen weer mogelijk. U heeft daarbij een coronatoegangsbewijs nodig.

Huygensfestival 2021: Maciej Wierzcholowski

Voorburg, Museum Swaensteyn, zaterdag 11 september 2021, 13:00 - 13:45 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Ontdek de magische relatie tussen bloemen en muziek samen met Maciej Wierzchołowski, vrije geest en musicus uit Den Haag, afgestudeerd aan de muziekacademie van Krakau en het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Muziek komt tot bloei.

Bloemen en muziek hebben veel gemeen, we willen het allebei graag om ons heen hebben tijdens de belangrijkste momenten van ons leven. De schoonheid van muziek en bloemen, kunnen ons zowel troosten als in vervoering brengen.

Muziek, bestaande uit melodie en harmonie zijn vergelijkbaar van opbouw met de geometrie van bloemen. Deze opbouw heeft een grote invloed op onze zintuigen, planten en bloemen strelen onze ogen en neus, terwijl muziek direct via onze oren ons hart raakt. Beiden vertellen een verhaal, bloemen hebben hun symboliek en muziek, Heinrich Heine zei het al: “Als woorden tekort schieten begint de muziek”.

Voor veel beroemde componisten waren bloemen een bron van inspiratie.

Guirlandes van bloemen werden in de barokperiode al vergeleken met Fiori Musicali, muziektonen als bloemblaadjes. Tijdens de 19de eeuw raakten de namen van bloeiende planten als muziektitels weer in de mode, vooral vanwege hun symbolische betekenis en hun vergeten schoonheid.