Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Huygensfestival 2021: Duo Joram & Iddo

Voorburg, Oude Kerk, zaterdag 11 september 2021, 11:45 - 12:15 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Trombone en orgel in concert staat garant voor een afwisseling van lyriek en vuurwerk. Joram van Ketel (1994) en Iddo van der Giessen (1995) dagen elkaar voortdurend uit om de uitersten in dynamiek en timbre van hun instrumenten op te zoeken, van fluisterzacht tot meeslepend fel. De twee alumni van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag laten graag horen hoe hun instrumenten veelzijdig en in elkaars verlengde klinken. De ene keer zijn ze verwikkeld in een contrasterend dialoog, dan klinkt het orgel als orkestbegeleiding bij de po√ętisch solerende trombone, en op weer een ander moment smelten hun instrument samen richting een spannende climax.

Hun repertoire strekt zich van de Venetiaanse renaissance tot hedendaagse muziek. Op het Huygens Festival 2021 is er speciale aandacht voor de orkestrale muziek uit de 19e eeuw. Zij voeren onder meer de Duo Concertante van Gustav Holst uit, een groot concertwerk voor trombone en orgel uit 1894 dat pas in 1995 werd herontdekt. In deze muziek komt het 19e-eeuwse orgel in de Oude Kerk uitstekend tot zijn recht. Joram en Iddo gaan het avontuurlijke spel met elkaars durf, hun instrumenten en de ruimtelijke akoestiek graag aan.