Huygensfestival 2021: Windkracht 10

Voorburg, De Voorhof, zaterdag 11 september 2021, 13:30 - 14:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Huygens Festival voor nieuwe data.

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Het Voorburgse Blazersensemble Windkracht 10 (dubbel blaaskwintet, regelmatig uitgebreid met o.a. contrabas en basklarinet), dat deel uitmaakt van de muziekvereniging Sint Caecilia, maakt al meer dan 40 jaar muziek met elkaar. Inmiddels al vele jaren onder de bezielende leiding van dirigente Ali Groen.

Voor Windkracht 10 is het Huygensfestival-optreden op 11 september het eerste concert na een lange tijd van stilstand. Omdat het concert voor het ensemble een feest is en de repetitietijd door de omstandigheden toch beperkt, is het te spelen programma “Feest der Herkenning” genoemd. Beroemde stukken van beroemde componisten komen voorbij, zoals (bewerkingen van) delen uit de opera ‘ Carmen’ van Georges Bizet en de ‘Zauberflöte’ van Mozart. Daarnaast de ‘Roemeense Dansen’ van Béla Bartók en de ‘Marche Ecoissaise’ van Claude Debussy.