Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Huygensfestival 2021: Valentina Tóth

Voorburg, Oude Kerk, zaterdag 11 september 2021, 16:15 - 17:00 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Valentina Tóth studeerde klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Daarnaast studeerde ze acteren aan het RITCS (Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound) in Brussel. Beide studies sloot ze af met grote onderscheiding.

Als pianiste was ze te zien in het TV-programma De Tiende Van Tijl (NPO2), waar ze de vaste huispianiste was tijdens seizoen 3, 4 en 5. Daarnaast bracht ze twee CD’s uit bij Challenge Classics: in 2013 kwam haar debuut-CD uit, Hungarian Horizon genaamd. In 2014 mocht ze voor deze CD een Diapason d’Or in ontvangst mocht nemen. Haar tweede CD, met werken van Ernő Dohnányi, kwam uit in 2018. In 2009 gaf zij een concert in Carnegie Hall, New York.

Ze soleerde onder anderen met het Nationaal Jeugd Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Philharmonie Noord en het Nederlands Blazers Ensemble. Als actrice en theatermaker is ze sinds haar afstuderen actief in Nederland en Vlaanderen. Ze speelde en maakte onder meer bij De Toneelschuur, Het Houten Huis, Theater Antigoneen Theatre National de Bruxelles.

Valentina zingt ook; ze maakte in 2018 een eigen bewerking van “Der Erlkönig” van Schubert voor Radio4. In 2019 maakte ze enkele gezongen radiocolumns voor Radio4. Naast haar eigen bewerkingen van bestaande klassieke liederen, schrijft Valentina ook zelf liedjes.