Coronamaatregelen:
Vanaf woensdag 26 januari zijn concerten en theatervoorstellingen weer mogelijk. U heeft daarbij een coronatoegangsbewijs nodig.

Huygensfestival 2021: Toon de Liefde 2.0

Voorburg, Oude Kerk, zaterdag 11 september 2021, 21:30 - 22:30 uur

Info

Let op: voor dit concert heeft u een coronatoegangsbewijs nodig via de CoronaCheck app. Meer informatie over wat dit precies inhoudt vindt u op deze website-pagina van de Rijksoverheid.

Toon de Liefde 2.0 is een vervolg op het concert Toon de Liefde, dat vorig jaar – midden in coronatijd – werd gegeven in Voorburg tijdens het vorige Huygens Festival). Net als vorig jaar is het programma volledig bedacht en uitgewerkt door dirigent / musicus Peter Janka. Een gevoel van hoop en bevrijding is bepalend geweest voor de muziekkeuze.

Het programma bestaat uit een mix van barok, klassiek, modern en wereldmuziek. Alle stukken hebben met elkaar gemeen dat ze bezielend en ontroerend zijn. Mensen komen naar het concert om een moment de buitenwereld buiten te sluiten en zich onder te dompelen in mooie muziek. deels ondersteund door beeld, geluid en lichteffecten.

Uitvoerenden en makers:

ConcertoValiante Barok
ConcertoValiante Barok is een Barokensemble dat bestaat uit een mix van ervaren en jonge musici. Het barokensemble geeft concerten door het hele land en is meerdere malen te gast geweest bij het Festival Oude Muziek in Utrecht. In 2020 hebben Peter Janka en ConcertoValiante Barok succesvol samengewerkt tijdens het Huygens Festival in Voorburg en in Maastricht voor de “Toon de Liefde” concerten. Voor Toon de Liefde 2.0 is ConcertoValiante Barok uitgebreid met o.a. slagwerk en trompet.

Erjan van der Velde, countertenor
Erjan van der Velde zingt al van jongs af aan, eerst als tweede sopraan, later als jongensalt. Als countertenor heeft hij o.a. vaker zijn medewerking verleend aan de Matthäus en de Johannes Passion en het Requiem van Duruflé. Hij werkt veel samen met ConcertoValiante Barok(o.a. Weihnachtsoratorium) en was vorig jaar ook aangetrokken als countertenor bij Toon de Liefde. De zeer getalenteerde Erjan studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Peter Janka, dirigent
Peter Janka studeerde aan de conservatoria in Maastricht (Accordeon /Theorie der Muziek/Zang/Piano) en Den Haag (orkest- en koordirectie) en aan de Universiteit Utrecht (Muziekwetenschappen). Zijn leraar bandoneon was Carel Kraayenhof. Als dirigent is Peter verbonden aan een aantal koren; daarnaast heeft hij veel producties gedaan, zowel met professionals als met amateurs. Voor het Huygens Festival Voorburg is hij nauw betrokken bij de zaterdagavondprogrammering en hij is artistiek leider bij de dit jaar opgerichte Stichting Kunstmelange.