Coronamaatregelen:
Vanaf woensdag 26 januari zijn concerten en theatervoorstellingen weer mogelijk. U heeft daarbij een coronatoegangsbewijs nodig.

AD MOSAM: Vergnügte Ruh

Sittard, St. Michielskerk, vrijdag 8 april 2022, 20:00 - 21:30 uur

Info
Tickets
Contact

Verborgen schatten uit de passietijd

Behalve de wereldberoemde Mathaüspassie schreven Bach en tijdgenoten talrijke juweeltjes die onderbelicht bleven. Enkelen van de mooiste zijn te horen in dit programma. Bachs schitterende solo-cantate Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust (BWV 170) voor alt en orkest wiegt de ziel, brengt berusting en diepe ontroering. De solist sluit vredig vrede met zijn naderend einde. Voor het orgel is een glansrol weggelegd in prikkelende virtuoze passages.

De kleurrijke Lamentaties van Jeremiah van Zelenka zijn geschreven voor de dagen in de Goede Week. De profeet Jeremias treurt over de val en het verlies van de stad Jeruzalem. Beide meesters geven ons met hun associatie op het definitieve afscheid hun zeer persoonlijk passiegevoel mee.

Uitvoerenden:
AD MOSAM Barock

Muzikale leiding – Huub EhlenJohann Sebastian Bach AD MOSAM Limburg Sittard

AD MOSAM

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.