AD MOSAM: Vergnügte Ruh

Zondag 10 april 2022, 16:00 - 17:30 uur

Neeritter, Lambertuskerk

AD MOSAM: Vergnügte Ruh

Neeritter, Lambertuskerk, zondag 10 april 2022, 16:00 - 17:30 uur

Info

Een alternatieve passion

Vanuit zijn zoektocht naar onbekende en minder bekende juweeltjes uit de barok stelde dirigent Huub Ehlen een alternatieve passie samen. Geen grootse Mathäuspassion maar een intiem en persoonlijk verhaal van afscheid nemen en welkom heten, van sterven en opbloeien, van treurnis en blijdschap en vooral een verhaal van nieuw leven.

Het werd een programma met een tiental juweeltjes. Daaronder Bachs schitterende solo-cantate Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust (BWV 170) voor alt en orkest. Wiegende optimistische muziek, die diep ontroert. Voor het orgel is een glansrol weggelegd in prikkelende virtuoze passages. Solist in dit programma is de beroemde countertenor Franz Vitzthum die ook soleert in de bijzondere en kleurrijke Lamentaties van Zelenka. Daarin treurt de profeet Jeremias over de val en het verlies van de stad Jeruzalem; een parallel met de actualiteit in de steden Charkow en Kiev?

Juweeltjes van de componisten Erlebach en Kobelius en instrumentale werken van Bach en Zelenka vervolmaken dit bijzondere passieprogramma. 
In drie sfeervolle en intieme kerken (Sittard, Rolduc en Neeritter) zal al dat moois in een volmaakte ervaring samenkomen.