Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Masterclasses Monteverdi Madrigalen - sessie 1

Online, Masterclass 1, donderdag 4 - vrijdag 26 november 2021

Info

In twee Masterclasses behandelt Krijn Koetsveld met zijn ensemble Le Nuove Musiche de ontwikkeling van de Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567 – 1643) als persoon en zijn muzikale innovaties als componist door de tijd heen. Deze ontwikkelingen zijn nergens zo goed terug te vinden als in zijn madrigalen. U kunt reserveren om één of beide masterclasses online te bekijken.

De sessies zijn op 4 en 5 november live gestreamd vanuit de Sint Aegtenkapel in Amersfoort en zijn tot eind november beschikbaar om, na reserveren, terug te kijken.

De sessies bestaan uit een gedetailleerde tekstuele uitleg door Krijn Koetsveld met muzikale ondersteuning van zijn ensemble Le Nuove Musiche. Hierbij worden zowel voorbeelden uit de madrigalen als gehele madrigalen door het ensemble uitgevoerd.

De muzikale reis die Monteverdi heeft gemaakt, het belang voor de muziek van tegenwoordig en het unieke wat Monteverdi in zijn 9 madrigalen boeken ons heeft nagelaten willen Krijn Koetsveld en zijn ensemble Le Nuove Musiche graag met een zo groot en breed mogelijk publiek delen.