Coronamaatregelen:
Vanaf woensdag 26 januari zijn concerten en theatervoorstellingen weer mogelijk. U heeft daarbij een coronatoegangsbewijs nodig.

Lucas en Arthur Jussen - pianorecital

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 23 april 2022, 20:15 - 22:15 uur

Info
Tickets
Contact

“You realise that this is not usual. This is not just two good pianists playing together. They sense each other’s most small, individual little bit of interpretation.” - Sir Neville Marriner

In seizoen 2021/2022 zijn de broers „Artist in Residence“ bij het Konzerthaus Berlin. Naast concerten met het Konzerthausorchester zijn zij verder ook te horen in diverse kamermuziekprojecten en een solorecital. In Januari 2022 zullen zij het speciaal door Fazil Say voor hun geschreven werk 'Anka kuşu' (Feniks) voor quatre-mains en orkest in première brengen, samen met de Münchner Philharmoniker olv John Storgårds. Recitals spelen zij dit seizoen oa. in Berlijn, München, Amsterdam ,Gent, Basel, Budapest, Bologna, Turijn en Aix-en Provence. Ze zijn verder te gast bij het Klavier Ruhr Festival, bij het Scheswig-Holstein Musik Festival, bij de Festspiele Mecklenburg-Vorpommern, Kissinger Sommer, Tivoli Stjernestunder Festival en bij de Schubertiade. Verdere hoogtepunten dit seizoen zijn de concerten met de Boston Symfony Orchestra olv Andris Nelsons, WDR Sinfonieorchester, Mozarteum Salzburg, Radio Filharmonisch Orkest, Academy of St Martin in the Fields, zoals ook de Beethoven-cyclus met het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest.

In 2010 tekenden Lucas en Arthur een platencontract bij Deutsche Grammophon. Hun debuut cd met werken van Beethoven verwierf de platina status en ze sleepten er bovendien de Edison Klassiek Publieksprijs mee in de wacht. Na een succesvolle Schubertopname (gouden status) wijdden ze hun derde cd ‘Jeux’ aan de Franse pianomuziek. In 2015 verschenen de Mozartconcerten met de Academy of St Marin in the Fields onder leiding van Sir Neville Marriner. Ook dit album bereikte de gouden status en werd bij ‘Grammophone UK’ genoemd bij ‘The 50 greatest Mozart Recordings’. In maart 2017 verscheen hun 5e CD bij DG met werken van Poulenc en Saint-Saëns (Koninklijk Concertgebouw Orkest olv Stéphane Denève). Een Bach album met oa.de dubbelconcerten volgde in 2019 in samenwerking met Amsterdam Sinfonietta. In Maart 2021 verscheen „The Russian Album“ met werken voor 2 piano’s van Rachmaninoff, Stravinsky, Shostakovich en Arensky.

Programma:
Mozart: Sonata for four hands KV 521
Schubert: Grand Rondo in A Major
Chopin: Rondo for two pianos
Pauze
Stravinsky: Concerto for 2 pianos
Shostakovich: Concertino
Arensky: La Coquette & Valse

Prijzen
Volwassenen € 39
CJP/student € 25
Jeugd t/m 18 jaar € 10

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.