Coronamaatregelen per 28-11:
Vanaf zondag 28 november zijn avondconcerten met publiek voor minimaal 3 weken niet mogelijk. Als u een reservering heeft voor die periode hoort u in de loop van de komende week wat dit voor uw reservering betekent.

Johannette Zomer & friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

Zutphen, Walburgiskerk, zondag 2 januari 2022, 15:00 - 16:15 uur

Info
Tickets
Contact

Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots verdiend hebben, heeft Johannette Zomer een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroege 18e eeuw. Geniet van juweeltjes van Bach, Praetorius en Telemann. Het prachtige ‘Flösst mein Heiland’ uit het Weihnachtsoratorium komt onder meer voorbij.

Verder zal het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Praetorius niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse advents- en kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een ‘Driekoningen Cantate’ van Telemann. De muziek- stukken zullen aan elkaar gerijgd worden met proza en poëzie. Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we de ultieme Kerst tot Driekoningen ervaring te kunnen geven aan ons publiek.

Coronamaatregelen
Het coronatoegangsbewijs is vereist voor toegang tot dit concert. Voor dit project wordt echter met opzet niet de volle 100% van de kaarten verkocht, zodat er voldoende anderhalve meter plekken zullen zijn (mocht u dat prefereren) om van de muziek te genieten.

Uitvoerenden:
Johannette Zomer sopraan
Nienke van der Meulen blokfluit en barokhobo
Diederik van Dijk cello
Pieter Dirksen klavecimbel
Aangevuld met teksten door Marjoleine de Vos (Zutphen), Ivo de Wijs (Zaltbommel en Baarn) en Peter Lusse (Amsterdam en Breda)

Programma:
Praetorius - Hoe schoon lichtet de Morgenster
Böddecker - Natus est Jesu
Chédeville - Pastorale
Clérambault - Hymne des Anges
Bach - Erfüllet, ihr himmlischen Flammen
Sweelinck - Puer Nobis Nascitur
Bach - Flösst mein Heiland
Hellendaal - Cellosonata IV ‘Pastorale’
Telemann - DriekoningencantateJohannette Zomer Zutphen Gelderland Johann Sebastian Bach Georg Philipp Telemann Kerstconcerten

Johannette Zomer

Het repertoire van de Nederlandse sopraan Johannette Zomer reikt van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw, met als gevolg een zeer gevarieerde en omvangrijke concertpraktijk.