Johannette Zomer & friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

Zondag 2 januari 2022, 15:00 - 16:15 uur

Zutphen, Walburgiskerk

Coronamaatregelen:
Tot tenminste dinsdag 25 januari zijn helaas geen concerten en theatervoorstellingen mogelijk. Livestreams gaan wel door. Wacht informatie van de organisator af als u een actieve reservering heeft.

Johannette Zomer & friends: Hoe schoon lichtet de morgenster

Zutphen, Walburgiskerk, zondag 2 januari 2022, 15:00 - 16:15 uur

Info

Samen met enkele collega’s die hun strepen in de Oude Muziek-uitvoeringspraktijk ruimschoots verdiend hebben, heeft Johannette Zomer een prachtig programma samengesteld met muziek uit de 16e, 17e en vroege 18e eeuw. Geniet van juweeltjes van Bach, Praetorius en Telemann. Het prachtige ‘Flösst mein Heiland’ uit het Weihnachtsoratorium komt onder meer voorbij.

Verder zal het ‘Hoe schoon lichtet de Morgenster’ van Praetorius niet ontbreken, maar ook een paar wat onbekendere Italiaanse en Franse advents- en kerstmuziek zal klinken. We sluiten af met een ‘Driekoningen Cantate’ van Telemann. De muziek- stukken zullen aan elkaar gerijgd worden met proza en poëzie. Met deze tekstuele samensmelting van vocale werken van toen en ontroerende teksten van nu hopen we de ultieme Kerst tot Driekoningen ervaring te kunnen geven aan ons publiek.

Coronamaatregelen
Het coronatoegangsbewijs is vereist voor toegang tot dit concert. Voor dit project wordt echter met opzet niet de volle 100% van de kaarten verkocht, zodat er voldoende anderhalve meter plekken zullen zijn (mocht u dat prefereren) om van de muziek te genieten.