Schuyt Festival: Muziek voor de stadhouder

Leiden, Huis van de Passer, zaterdag 11 juni 2022, 14:15 - 15:15 uur

Info
Tickets
Contact

Een concert zoals dat in huiselijke kring aan het stadhouderlijke hof in de 18e eeuw zou kunnen hebben plaatsgevonden. Dit concert vindt plaats op historische grond, namelijk in 'het Huis van de Passer', het gebouw van de nog altijd bestaande Loge La Vertu!

In de paleizen in en buiten Den Haag klonk regelmatig muziek, vooral veel arrangementen voor pianoforte en één of meerdere strijkers (soms ook een fluit) van werk van componisten als Haydn en Gretry. Het waren vooral componisten die verbonden waren aan de Universiteit van Leiden, die hier de muziek verzorgden, waaronder de componist Johann Andrea Kauchlitz Colizzi. Colizzi was een Vrijmetzelaar verbonden aan Loge La Vertu in Leiden.

Uitvoerenden:
Bart van Oort (fortepiano)
Heleen Hulst (viool)Leiden Zuid-Holland Festivals Klassiek Schuyt Festival Leiden

Schuyt Festival Leiden

Het Schuyt Festival vult Leiden drie dagen lang met de muziek die op de pleinen, in de straten en zalen van de stad in de 18e eeuw klonk. Maak kennis met schitterend werk van componisten die destijds in Leiden actief waren. Proef de rijke geschiedenis en ontdek de muzikale verhalen van de universiteitsstad. Ontdek ook hoe een zoon van Leiden Haydn, Mozart én Beethoven wist te inspireren met zijn kennis en enthousiasme!