Schuyt Festival: De Schermzaal - een prikkelend barokconcert

Leiden, Oude UB Leiden, zondag 12 juni 2022, 16:00 - 18:00 uur

Info
Tickets
Contact

De Schermzaal aan de Papengracht was een van de eerste plekken in Nederland waar openbare concerten werden gegeven. Ensemble La Barca Leyden geeft een concert zoals dat ook medio 18e eeuw in de Schermzaal uitgevoerd zou kunnen zijn, met een breed pallet aan sprankelende muziek van componisten die actief geweest zijn aan de universiteit.

Zo staat onder meer muziek van Pieter Hellendaal op het programma, die zijn laatste concert juist in de Schermzaal gaf voordat hij naar Engeland vertrok en daar enorm sucecs beleefde.

Uitvoerenden:
Ensemble La Barca Leyden o.l.v. Raymond Honing

Programma:
Johannes Hendrik Weissenbergh (Albicastro): Een sonate a quattro uit “Il giardino armonico” op. 3
Anton Wilhelm Solnitz: Een sinfonia voor strijkkwartet en b.c. uit op. 1 of 3
Johann Andrea Kauchlitz Colizzi - een bewerking: Paisiello-opera: Sextuor de L’infante de Zamora : no. XII / arrangé pour le piano forte
Theodorus Albertus Berckenhoff: Io vivat: avec douze variations pour le violon
Johan Christiaan Schickhardt: Een sonate voor blokfluit, gamba en b.c. uit opus 14 óf een sonate voor 4 blokfluiten en b.c. uit op. 19
Pieter Hellendaal: Concerto grosso opus 3 of opus 7, uitgegeven door Adriano van der Hoeven in Leiden in 1741



Leiden Zuid-Holland Festivals Klassiek Schuyt Festival Leiden

Schuyt Festival Leiden

Het Schuyt Festival vult Leiden drie dagen lang met de muziek die op de pleinen, in de straten en zalen van de stad in de 18e eeuw klonk. Maak kennis met schitterend werk van componisten die destijds in Leiden actief waren. Proef de rijke geschiedenis en ontdek de muzikale verhalen van de universiteitsstad. Ontdek ook hoe een zoon van Leiden Haydn, Mozart én Beethoven wist te inspireren met zijn kennis en enthousiasme!