Festival Via Musica 2022: Passe-partout

Donderdag 4 - zondag 7 augustus 2022

Flevoland, Diverse locaties

Festival Via Musica 2022: Passe-partout

Flevoland, Diverse locaties, donderdag 4 - zondag 7 augustus 2022

Info

Festivalthema: Erasmus: Out of the box.

Nieuwsgierig, tegendraads en een gepassioneerd denker. Iemand die mensen wilde stimuleren om zelf na te denken, kennis te vergaren en niet alles voor zoete koek aan te nemen. In eerste instantie lijkt Erasmus misschien geen voor de hand liggende keuze als thema voor een muziekfestival, maar bovenstaande typering zou even goed het karakter van Via Musica kunnen zijn. Mensen nieuwsgierig maken en uitdagen met iets bijzonders is precies ons doel en heeft ons geïnspireerd tot het programmeren van een breed toegankelijk, prikkelend festival.

Via Musica is een festival in beweging. Het publiek reist fysiek door Flevoland, iedere festival dag strijken we ergens anders neer. Ook de programmering is een reis, een persoonlijke reis van een componist, een filosoof of kunstenaar. Het thema wordt volledig uitgediept en de hele programmering hangt met elkaar samen.

Elke dag binnen het festival heeft een eigen ‘couleur locale’, afgestemd op de mogelijkheden van de locaties en de ruimte. En ieder jaar ontdekken we weer nieuwe plekken die we bij het festival betrekken. Overal in Flevoland vinden een of meerdere activiteiten plaats. In vier dagen tijd wordt op deze manier een reis gemaakt door één provincie met een sterk samenhangend programma rond één thema. Bezoekers van het festival roemen dan ook de kwaliteit van de programmering en de uitvoering in combinatie met steeds verrassende, wisselende locaties, de sterke randprogrammering en de gemoedelijke sfeer.

Programma festival 2022:
Donderdag 4 augustus: Openingsconcert in Dronten
Vrijdag 5 augustus: Erasmus in Lelystad
Zaterdag 6 augustus: Met Erasmus door de Noordoostpolder
Zondag 7 augustus: Almere en Zeewolde

Wil je meer weten over het programma? Kijk dan op de website van festival Via Musica.