Pianorecital Juan Pedro García Oliva

Zwolle, Academiehuis Grote Kerk, woensdag 25 mei 2022, 20:00 - 21:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Juan Pedro García Oliva voor nieuwe data.

Info

Juan Pedro Garcia Olivia is door de jury uitgeroepen als de winnaar van de Eerste Prijs van de YPF European Piano Competition - Grand Prix Youri Egorov 2022!

Juan Pedro García Oliva, geboren in Sanlúcar de Barrameda (Spanje), is een van de de meest prominente jonge solisten die klassieke muziek uitvoeren in Spanje en daarbuiten. Hij voltooide zijn studie aan het Conservatorium van Muziek 'Joaquin Villatoro' in Jerez de la Frontera (Spanje), waar hij studeerde bij Eduardo Rodríguez. Sinds 2019 studeert Juan Pedro aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar.

Juan Pedro heeft talloze prijzen ontvangen in nationale en internationale pianoconcoursen die plaatsvonden in Albacete, Sevilla, Alicante en Madrid (Spanje), en in het buitenland in Portugal, Italië en Nederland. Hij is onlangs onderscheiden met de Eerste prijs, publieksprijs, prijs voor beste uitvoering kamermuziek en beste uitvoering van Reza Navamar's Ti'afa'a prijs op het YPF European Piano 2022 concours - Grand Prix Youri Egorov 2022 in Amsterdam. Hij heeft vele masterclasses gevolgd bij gerenommeerde musici zoals Boris Berman, Aleksandar Madzar, Eugene Indjic, James Giles, David Kuyken, Robert Kulek, Alexander Kandelaki, Miguel A. Ortega Chavaldas en Kennedy Moretti.

Juan Pedro trad op diverse grote concertlocaties in Spanje op en als solist met orkesten in het Auditorio Nacional de Música (Madrid) samen met Orquesta de Camera 'Andrés Segovia' onder leiding van Víctor Ambroa, en in het Muziekgebouw (Amsterdam) samen met het Phion Orkest onder leiding van Antony Hermus. Sinds november 2020 heeft hij een vleugel Grotrian-Steinweg in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).