Zeeland Klassiek: Water Music

Zierikzee, Stadhuismuseum, zaterdag 9 juli 2022, 15:00 - 16:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Zeeland Klassiek voor nieuwe data.

Info

Het bekende Water Music van Händel mag dit festival gewijd aan water natuurlijk niet ontbreken. Vandaag in een nieuw jasje door het Syrene Saxofoonkwartet in combinatie met muziek van de Zeeuwse hedendaagse componiste Celia Swart.

U kunt voorafgaand aan het concert gratis deelnemen aan een rondleiding door het historische stadhuis van Zierikzee.

Syrène Saxofoonkwartet
Het Syrène Saxofoonkwartet bestaat uit vier vrouwen die zich vernoemd hebben naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. Syrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Het is hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium dat hen geliefd maakt bij de luisteraar.

De Syrènes hebben gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam, Den Haag en Utrecht, en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA). Het Syrène Saxofoonkwartet heeft alle grote Nederlandse concertpodia en vele internationale podia weten te bespelen en maakte tournees naar o.a. Canada, Indonesië, Taiwan, China en Kosovo.

Het motto van Syrène is ‘friszoet & stevig’, een korte uitdrukking om hun talenten te formuleren: pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd. In 2016 bracht het kwartet hun gelijknamige debuut cd uit met onder anderen eigen bewerkingen van Haydns strijkkwartet Op. 20 No. 1 en Gershwins American in Paris. In 2019 volgde het album Water Works, waarin het kwartet een eigen bewerking speelt van de Water Music Suites van Händel gecombineerd met hedendaagse interpretaties en improvisaties van de suites door componist Celia Swart.

In 2022 brengt Syrène nieuwe opnames uit onder de naam Building Bridges. Het drieluik omvat nieuwe muziek van Nederlandse componisten Jacob Ter Veldhuis, Douwe Eisenga en Anne-Maartje Lemereis.