The Gesualdo Six: Videte Miraculum

Zaterdag 17 december 2022, 20:00 - 22:00 uur

Rhenen, Cunerakerk

The Gesualdo Six: Videte Miraculum

Rhenen, Cunerakerk, zaterdag 17 december 2022, 20:00 - 22:00 uur

Info

Advent is een tijd van mysterie, reflectie en verwondering. “Videte Miraculum” neemt u als luisteraar mee op een magische, muzikale reis door de eeuwen en over grenzen heen. Bekende Christmas Carols, zoals “Es ist ein Ros entsprungen” van Praetorius, worden naadloos verbonden met highlights uit de 21e eeuw, waaronder Jonathan Harvey’s markante “The Annunciation”.

Programma
Orlande de Lassus Conditor alme siderum
Michael Praetorius Nun Komm, der Heiden Heiland
Jonathan Harvey The Annunciation
Thomas Tallis Videte Miraculum (arr. Ralph Vaughan Williams & Owain Park - The truth sent from above)
Trad. arr. Michael Praetorius Es ist ein Ros entsprungen
Anon Angelus ad virginem
Pauze
Trad. Gaudete
Arvo Pärt Morning Star
Judith Bingham In Mary’s Love
Owain Park Oh send out thy light
William Byrd Rorate Caeli
Trad. Maria durch ein dornwald ging
Trad. Veni, veni Emmanuel

The Gesualdo Six is een vocaal ensemble dat bestaat uit enkele van Engelands beste jonge ensemble-zangers. De groep staat onder leiding van Owain Park. Na in maart 2014 te zijn opgericht voor een uitvoering van Gesualdo’s Tenebrae Responsories in de kapel van Trinity College, Cambridge, gaf het ensemble in de daarop volgende vier jaar meer dan honderd concerten, overal in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten. In die tijd bouwden de leden van de The Gesualdo Six hun gezamenlijke passie voor ensemblezang - voor de meesten van hen een logisch vervolg op hun formatieve jaren als chorister in een van de vele Engelse kerken en kathedralen - verder uit. 

The Gesualdo Six heeft inmiddels opgetreden bij vele festivals in Engeland, Canada, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Monaco.


Waar hun programmering aanvankelijk uitsluitend op oude muziek was gericht, voert het ensemble tegenwoordig vaak ook moderner repertoire uit en plaatst het renaissance polyfonie geregeld naast werken van moderne componisten als bijv. György Ligeti of Joanna Marsh. In 2016 organiseerde The Gesualdo Six zijn eerste compositie-concours, dat 174 internationale inzendingen opleverde. In 2019 werden voor de tweede editie van het concours niet minder dan drie honderd composities ingestuurd. De winnende werken van Alison Willis en Jacob Beranek beleefden hun wereldpremière in de Londense Cadogan Hall. The Gesualdo Six bracht in 2018 voor Hyperion Records zijn inmiddels veel geroemde debuut-cd uit: ‘English Motets’, met een selectie van Engelse renaissance polyfonie van Byrd, Tallis, Sheppard, Tomkins en hun tijdgenoten. In november 2019 volgde, eveneens op Hyperion een tweede cd, getiteld ‘Christmas’, met werken van o.m. Tallis, Praetorius, Hassler, Holst, Rutter en Park. De nieuwste cd van het ensemble met de titel  'Fading' verscheen in april 2020. Ze bevat muziek van o.m. Byrd, Lobo, Gesualdo, Marenzio, Tormis en Park.

The Gesualdo Six
Guy James - countertenor
Josh Cooter - tenor
Joseph Wicks - tenor
Michael Craddock - bariton
Sam Mitchell - bas
Owain Park - bas

Prijzen
Volwassenen € 30
CJP/student € 15
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje