Utrechts Tuinconcert Johannes Leertouwer en Nieuwe Philharmonie Utrecht

Utrecht, Nicolaikerk, zondag 17 juli 2022, 14:30 - 15:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Johannes Leertouwer voor nieuwe data.

Info

In deze bijzondere uitvoering van Johannes Leertouwer en Nieuwe Philharmonie Utrecht wordt nieuw geschreven werk van Shalygin gecombineerd met muziek van Beethoven en Dvorak.

Shalygin schreef zijn ‘drop voor drop’ voor het Festival for Compassions in de vorm van een strijkkwartet. Nu spelen we een versie voor orkest, gemaakt voor het Wonderfeel Festival, waar Nieuwe Philharmonie Utrecht als festivalorkest sinds 7 jaren mee samenwerkt en waar het programma van dit concert ook gespeeld wordt.

Shalygin brengt in het korte werk zijn verdriet over de oorlog in zijn geboorteland Oekraïne tot uiting. Het Festival for Compassions sprak de hoop uit dat het mag bijdragen aan verbondenheid en solidariteit. Dat hopen wij ook.

We beginnen het concert met de ouverture Coriolanus van Beethoven en sluiten af met het prachtige vioolconcert van Dvorak. In dat buitengewoon poëtische werk hoort u de fantastische jonge Nederlandse violiste Hawijch Elders. Hawijch studeerde deze zomer af aan het Conservatorium van Amsterdam en speelde eerder met de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Haar spel onderscheidt zich door een grote helderheid, virtuositeit en oprechtheid. Wij hopen dat u komt luisteren naar een uur prachtige muziek op een schitterende plek: de besloten tuin tussen de Nicolaikerk en het Centraal museum, in het historische centrum van Utrecht.