Hoorcollege en concert Utrecht Te Deum en Utrecht Jubilate

Utrecht, Nicolaikerk, dinsdag 8 november 2022, 13:00 - 15:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Utrecht Company of Music voor nieuwe data.

Info

In de monumentale Nicolaikerk kunt u luisteren naar een hoorcollege in twee delen, gevolgd door een live-uitvoering van het Utrecht Te Deum en het Utrecht Jubilate door 'The Utrecht Company of Music' en een internationaal samengesteld koor van het Utrechts Conservatorium.

Het eerste deel van het college gaat over de historisch/maatschappelijke betekenis van de Vrede van Utrecht en oorlog & vrede vandaag. Dit college wordt verzorgd door Dr. David Maarten Luther Onnekink. David Onnekink is universitair hoofddocent vroegmoderne geschiedenis van internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht. Van 2011 tot 2014 werkte hij aan een project over de Vrede van Utrecht, gesponsord door NWO. Hij was medeorganisator van verschillende internationale conferenties over de Vrede van Utrecht tussen 2012 en 2014 en schreef samen met Renger de Bruin een monografie over De Vrede van Utrecht 1713 (Uitgeverij Verloren 2013).

Het tweede deel gaat in op de vraag hoe Händel te werk ging toen hij de koninklijke opdracht kreeg een Te Deum te schrijven naar aanleiding van de Vrede van Utrecht. Deze voordracht wordt verzorgd door Karel Demoet, cantor-organist van de Nicolaïkerk.