Mike Fentross, Maarten Ornstein en Rima Khcheich: Ombre de Mon Amant

Alkmaar, Lutherse Kerk, vrijdag 7 oktober 2022, 20:00 - 21:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Mike Fentross, Maarten Ornstein en Rima Khcheich voor nieuwe data.

Info

Als je ooit bewijs nodig hebt dat muziek echt een internationale taal is, dan is dit het wel. Een Libanese zangeres, een barokmuzikant en een jazzmuzikant verenigd in hun liefde voor mooie liederen die hen in staat stellen en inspireren om op hun best te zingen en te spelen.

Met Rima Khcheich spelen Maarten Ornstein en Mike Fentross liederen uit het Westen en uit het Oosten, zowel oud als nieuw. Muziek van Dawud Hosni, Michel Lambert, Umm Kutlhum en Constantijn Huygens gaan naast elkaar, met nieuwe teksten in het Arabisch op 17e eeuwse barokliederen en vernieuwende arrangementen voor de klassieke Arabische liederen. Met deze gedurfde zet zetten deze drie musici de toon in het overschrijden van de grenzen tussen jazz, klassieke Europese en Arabische muziek..

Begin november ontvangen Maarten Ornstein en Mike Fentross de Willem Breukerprijs voor hun grensverleggende en inventieve manier van muziekmaken.

“Het duo Maarten Ornstein-Mike Fentross weet het traditionele in de eigen tijd te plaatsen door oude en nieuwe muziekculturen uit verschillende delen van de wereld subtiel te mengen. Zij stapelen verrassing op verrassing en verkennen de grenzen tussen West-Europese klassieke muziek, Baltische folklore en improvisatie.”

Een cd 'Ombre de Mon Amant' werd in april 2018 opgenomen voor Zefir Records, en begin 2019 uitgebracht.

Oude Muziekserie
Dit concert is onderdeel van de Oude Muziekserie van La Sfera Armoniosa. De Oude Muziekserie in de Lutherse Kerk bestaat uit 5 concerten met een grote diversiteit aan barokmuziek maar ook verwante muziek. U kunt een abonnement aanschaffen voor deze serie. Als u een abonnement koopt, krijgt u een flinke korting en betaalt u niet voor 5 maar voor 4 concerten. Een drankje is bij alle concerten inbegrepen.

Het programma van de serie:
• vrijdag 7 oktober 2022 - Ombre de mon Amant, met Rima Khcheich, Maarten Ornstein & Mike Fentross
• zaterdag 19 november 2022 - Sterke vrouwen in de 17de eeuw, La Sfera Armoniosa met Claron McFadden
• zaterdag 10 december 2022 - Kerstliederen uit 7 landen en 7 eeuwen - La Sfera Armoniosa met Kadri Tegelman
• zaterdag 7 januari 2023 - Monteverdi en zijn tijdgenoten - La Sfera Armoniosa met Johannette Zomer
• zaterdag 4 maart 2023 - Leçons de Ténèbres - La Sfera Armoniosa met Keren Motseri en Channa Malkin