La Sfera Armoniosa & Johannette Zomer: Monteverdi en zijn tijdgenoten

Alkmaar, Lutherse Kerk, zaterdag 7 januari 2023, 20:00 - 21:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van La Sfera Armoniosa voor nieuwe data.

Info

Op 7 januari geven La Sfera Armoniosa en sopraan Johannette Zomer een concert met muziek van Monteverdi en zijn tijdgenoten.

Voor dit concert geldt een bijzondere aanbieding: koopt u één kaart dan kunt u met z'n tweeën naar het concert. Dat betekent dat u bijvoorbeeld een huisgenoot, familielid, relatie of bekende mee kunt nemen en kennis laten maken met de muziek waar u zo van houdt.

De geniale Claudio Monteverdi was een dwarse componist in zijn tijd maar werd al snel erkend als groot componist. Zijn muziek markeert de zeer bijzondere overgang tussen Renaissance en barok met muziek vol temperament en geraffineerde lyriek.

Bij ensemble La Sfera Armoniosa en sterzangeres Johannette Zomer is deze muziek in uitstekende handen. Beiden behoren zij tot de topspecialisten in het barokrepertoire. Opus Klassiek schreef “Mike Fentross is one of the best theorbo players in the world” en Opera Nederland “Bij Johannette Zomer is emotie en esthetiek gegarandeerd.”

Oude Muziekserie
Dit concert is onderdeel van de Oude Muziekserie van La Sfera Armoniosa. De Oude Muziekserie in de Lutherse Kerk bestaat uit 5 concerten met een grote diversiteit aan barokmuziek maar ook verwante muziek. U kunt een abonnement aanschaffen voor deze serie. Als u een abonnement koopt, krijgt u een flinke korting en betaalt u niet voor 5 maar voor 4 concerten. Een drankje is bij alle concerten inbegrepen.

Het programma van de serie:
• vrijdag 7 oktober 2022 - Ombre de mon Amant, met Rima Khcheich, Maarten Ornstein & Mike Fentross
• zaterdag 19 november 2022 - Sterke vrouwen in de 17de eeuw, La Sfera Armoniosa met Claron McFadden
• zaterdag 10 december 2022 - Kerstliederen uit 7 landen en 7 eeuwen - La Sfera Armoniosa met Kadri Tegelman
• zaterdag 7 januari 2023 - Monteverdi en zijn tijdgenoten - La Sfera Armoniosa met Johannette Zomer
• zaterdag 4 maart 2023 - Leçons de Ténèbres - La Sfera Armoniosa met Keren Motseri en Channa Malkin