O Kerstspel schooner dan de dagen

Zaltbommel, Gasthuiskapel, dinsdag 20 december 2022, 20:30 - 21:50 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Johannette Zomer voor nieuwe data.

Info

Een kerstvoorstelling door Johannette Zomer en vele muzikale vrienden. Met deze keer de pianisten Bert van den Brink en Hans Eijsackers, maar ook Maartje van Weegen als ‘special guest’ bij een aantal van de concerten.

‘O Kerstspel schooner dan de dagen’ is een uitnodigend, prikkelend programma, waarin met scherts en poëzie verteld en gemusiceerd wordt rond het thema Kerst.

Centraal in de vertelling staat een plaatselijke toneelvereniging die al meer dan 100 jaar bestaat. De inwoners zijn er aan verknocht. Bijna elke familie kent wel iemand die er lid van is, of er lid van is geweest. Traditiegetrouw wordt in december het kerstspel opgevoerd in Zaal Brink. Elk jaar anders, maar altijd uitverkocht. Er wordt naar uitgekeken.

In het verhaal volgen we een aantal relevante figuren in de aanloop naar het kerstevenement van dit jaar. Zoals Els en Mirjam die vilein een strijd voeren over wie de rol van Engel 1en wie die van Engel 2 mag spelen. Of het team van catering Slijkhuis dat op de dag van de uitvoering onverwacht verstek moet laten gaan. De oplossing komt uit onverwachte hoek, maar de oma van Jezus heeft in haar milde wijsheid ook nooit getwijfeld aan een goede afloop…

Het verhaal wordt theatraal ondersteund en versterkt door werken van Monteverdi, Vivaldi, Händel en Bach, maar er zal ook veel traditioneel kerstrepertoire van over de hele wereld te horen zijn, Vertelling en muziek vormen één geheel.