Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Roger Sayer (UK)

Rhenen, Cunerakerk, donderdag 3 augustus 2023, 20:00 - 21:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Roger Sayer voor nieuwe data.

Info

'Hij is, zonder overdrijving, een buitengewone kunstenaar, wiens menselijkheid schittert in het onberispelijke kunstenaarschap dat uit zijn handen vloeit....' - Hans Zimmer, componist

Roger Sayer loopt voorop in de Britse koor- en orgelmuziek. Roger, een voormalig orgelstudent aan de St Paul's Cathedral, was prijswinnaar op de St Albans International Organ Competition in 1989 en won alle orgelprijzen aan het Royal College of Music. Zijn recente tournees en evenementen omvatten recitals in Italië, Duitsland, Nederland en Denemarken en een grote tournee door Australië. Roger heeft een aantal cd's met solo-orgelmuziek uitgebracht. Zijn laatste opnames, The Complete Organ Sonatas of Josef Rheinberger, hebben verschillende 5 sterren beoordelingen en uitstekende recensies gekregen. 'Het spel van Roger Sayer heeft een vitaliteit en levendigheid die op een positieve manier helderheid van denken uitstraalt.”

Roger Sayer is ook een veelgeprezen koordirigent. Na de oprichting van het Rochester Cathedral Girls'-koor trad Roger in 2013 in dienst bij Temple Church als Director of Music en heeft sindsdien een indrukwekkend portfolio van uitzendingen, concerten en opnames gecreëerd. De meest recente cd van het koor, The Temple Tradition, kreeg een 5 sterren recensie in Choir and Organ Magazine. Onder zijn leiding heeft Temple Church Choir vele malen uitzendingen verzorgd op BBC Radio 3 en Classic FM, en verschillende tournees gemaakt door de VS, Nederland, Singapore, Australië en Duitsland. Hij initieerde een nieuw jeugdkoor van Boys and Girls in Temple Church, dat zijn debuut maakte in november.

Roger Sayer werkte gedurende tien jaar regelmatig met het London Symphony Chorus, en werkt nu als extern examinator voor RCM-orgel eindexamens. In zijn hoedanigheid van begeleider heeft Roger samengewerkt met veel van 's werelds toonaangevende dirigenten en solisten.

Programma
Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) - Concerto in D minor, BWV 596
Wolfgang Amadeus Mozart (1756 - 1791) - Andante in f major KV 616
Johann Sebastian Bach - Preludium en Fuga in G major, BWV 541
Max Reger (1873 - 1916) - Melodia opus 59/12
Johan Peter Emilius Hartmann (1805 - 1900) - Sonata in G minor
Einar Traerup Sark (1921 - 2005) - Toccata Prima Toni
Pietro Yon (1886 - 1943) - Humoresque
Eugène Gigout (1844 - 1925) - Scherzo
Felix Mendelssohn – Bartholdy (1809 - 1847) - Ouverture St. Paul

Prijzen
Volwassenen € 10
CJP/student € 5
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.