Orgelconcerten Klassiek aan de Rijn - Leendert Verduijn

Rhenen, Cunerakerk, donderdag 17 augustus 2023, 20:00 - 21:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Leendert Verduijn voor nieuwe data.

Info

Leendert Verduijn (*1996) is concertorganist, kerkorganist en muziekdocent. Als organist is hij verbonden aan de Sint Maartenskerk in Zaltbommel waar hij het schitterende Wolfferts-Heijneman-orgel (1786) bespeelt. Tevens is hij organist in de Hervormde Gemeente van Oudewater-Hekendorp. Hij speelt concerten als orgelsolist in binnen- en buitenland, zo concerteerde hij onder meer in de Saint Pauls Cathedral in Londen. Leendert is ook actief als (koor)begeleider en parttime muziekdocent op het Driestar College in Gouda.

In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition Groningen. Ook op andere concoursen was hij succesvol. In 2017 won hij het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis alsmede de 3e prijs op het eerste nationale Ambitus Orgelconcours. Hij behaalde naast het Groningse succes in 2022 tevens een derde prijs op het 1er Internationaler Feith Orgelwettbewerb in Blieskastel (D) en won de tweede prijs en de publieksprijs op het Internationale Cesar Franck Concours in Haarlem.

Zijn eerste orgellessen ontving hij van de heer C. Corbijn en aansluitend kreeg hij les van Hans Pors, beiden in Bodegraven. De vooropleiding op het conservatorium ontving hij bij Reitze Smits aan de HKU in Utrecht. Leendert voltooide zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam waar hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff (interpretatie) en Hayo Boerema (improvisatie). Tijdens zijn masterstudie studeerde hij bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková. Leendert rondde eveneens de studies kerkmuziek en docent muziek af. Momenteel studeert hij aan het Utrechts Conservatorium bij Reitze Smits. Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Hij volgde verschillende cursussen, waaronder Young Talents en Excellence Class, aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem waar hij les kreeg van onder anderen Olivier Latry, Stefan Engels, Wolfgang Zerer en Leo van Doeselaar.

Programma
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
- Toccata in F, BWV 540
W. Byrd ( ca 1543 - 1623)
- Sellingers Rownde
- A voluntary
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847)
- Sonate No. 4, opus 65
Max Reger (1873 – 1916)
- Wachet auf, ruft uns die Stimme, opus 135a
- Choralfantasie Wachet auf, ruft uns die Stimme, opus 52

Prijzen
Volwassenen € 10
CJP/student € 5
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten en programma.