Cruquius Concerten - Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano)

Zondag 10 december 2023, 14:00 - 16:00 uur

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen

Cruquius Concerten - Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano)

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen, zondag 10 december 2023, 14:00 - 16:00 uur

Info

Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano). Shuann staat bekend als Beethovenspecialiste en Shunske is concertmeester en artistiek leider bij de Nederlandse Bachvereniging. Vanmiddag spelen zij vioolsonates van Beethoven.

In de diversiteit van zijn activiteiten – violist, dirigent, kamermusicus, solist en docent – weerspiegelt Shunske Sato zijn veelzijdige en vindingrijke aard. Het tijdens zijn optredens opgedane historisch inzicht staat centraal in zijn identiteit en stelt hem in staat om de uitvoerende muziek te bewonen en op dramatische, onthullende wijze met zijn publiek te communiceren. Hij dirigeert en treedt op als solist met voor de gelegenheid samengestelde ensembles en met symfonische orkesten over de hele wereld. Daarnaast heeft hij verschillende geënsceneerde producties geleid. Shunske, woonachtig in Nederland, is sinds 2013 docent aan het Amsterdamse Conservatorium waar hij historische viool doceert. Daarnaast geeft hij masterclasses en workshops. Zijn cd-opnames omvatten een breed repertoire van Ysaӱe, Grieg, Telemann en Vivaldi.

Shuann Chai is een actieve en boeiende artieste bekend om haar interpretaties op een breed scala aan historische piano’s en de moderne piano. Ze begon al op vijfjarige leeftijd met pianolessen en behaalde diploma’s aan Oberlin met als hoofdvakken Biologie en Piano met een Fortepiano minor. Ze had het voorrecht privélessen te krijgen van Norma Fisher en Claus-Christian Schuster. Als soliste en kamermusicus trad ze alleen al in Nederland op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Orlando Festival in Limburg. Overal ter wereld geeft ze masterclasses en lecture recitels. In 2023 verscheen Shuanns debuut-cd met drie Beethovensonates op pianoforte die lovende kritieken oogstten in publicaties als BBC Music Magazine. Toekomstige opnameprojecten omvatten een cd met vroege liederen van Alban Berg met alt Noa Frenkel en een opname van Brahms’ kamermuziek met violist Shunske Sato en celliste Hidemi Suzuki.