Cruquius Concerten - Florian Just: Winterreise (Schubert)

Haarlemmermeer, Kunstfort bij Vijfhuizen, zaterdag 20 januari 2024, 20:15 - 22:15 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Florian Just voor nieuwe data.

Info

Opnieuw bij de CruquiusConcerten de beroemde bariton en veelgevraagde solist Florian Just. Tijdens dit concert brengt hij van Schubert, die als geen ander schitterende liederen componeerde, de beroemde liederencyclus “Winterreise” ten gehore.

Florian Just begon al op vroege leeftijd met zijn muzikale opleiding bij het Dresdner Kreuzchor en voltooide zijn studie aan de Conservatoria van Amsterdam en Metz bij Udo Reinemann.

Hij is regelmatig te horen als solist in zowel opera, liedkunst en oratorium. Florian Just won zowel de Vriendenkrans als de persprijs van het Concertgebouw Amsterdam en de Schubertprijs op het concours „Schubert und die Musik der Moderne“ in Graz.

In 2016 verscheen in samenwerking met pianist Jan-Paul Grijpink zijn door de internationale pers geprezen debuut-cd Monologe. In Oktober 2022 verscheen zijn alom geprezen 2de cd Éternelle Dualité met Franstalige liederen in begeleiding van piano, fluit en cello.

Winterreise van Franz Schubert zijn 24 getoonzette gedichten van Wilhelm Müller voor zangstem en piano. Het verhaal lijkt betrekkelijk eenvoudig. Een jonge man maakt na een afwijzing een reis. In het 24ste lied ontmoet hij de Leiermann, de speelman met de draailier, een verpersoonlijking van de dood.

Van de Winterreise zijn er vele analyses gepubliceerd. Vele commentatoren plaatsen de cyclus in een politiek-maatschappelijk kader. Volgens vrijwel alle commentaren symboliseert de winterreis de zoektocht van de mens naar zichzelf.