Ad Mosam: Johannespassion familieconcert

Utrecht, Pieterskerk, zaterdag 23 maart 2024, 16:00 - 16:45 uur

Info
Reserveer nu
Contact

Dit interactieve programma betreft een verkorte versie van de Johannespassion en is geschikt voor de hele familie. Het programma duurt ongeveer 45 minuten. Er wordt gebruik gemaakt van een verteller die op begrijpelijke wijze de hele familie meeneemt in het verhaal.

Entree tot 18 jaar is gratis bij 1 of meer betalende begeleiders (€10)

De Johannespassion behoort, samen met de Matthäus en de Hohe Messe tot de monumentaalste werken die Bach in zijn leven heeft gecomponeerd. Duistere politieke en religieuze krachten – zo is te lezen in het Johannes evangelie - zijn verantwoordelijk voor de kruisiging van de zoon van God. Dit monumentale werk van Bach is een dramatische en aardse visie op de laatste levensdagen van Jezus van Nazareth. Bach’s eigen emoties bij wat ‘de mensenzoon’ in zijn lijden onderging, zijn in deze passie ten diepste mee te voelen.

Video playlist


Ad Mosam

Het in Sittard gevestigde, maar internationaal samengestelde barokensemble AD MOSAM is een ensemble van hoog niveau met gespecialiseerde instrumentalisten, solisten en een professioneel koor. Of het nu onbekende barokke juweeltjes zijn of de grote bekende werken, in de expressieve uitvoeringen klinkt hun passie voor muziek en liefde voor het publiek.