J.S. Bach : Matthäus-Passion - Collegium Musicum Traiectum

Utrecht, Geertekerk, zaterdag 16 maart 2024, 19:00 - 22:30 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Collegium Musicum Traiectum voor nieuwe data.

Info

Nergens ter wereld wordt dit beroemde werk van Johann Sebastian Bach zo vaak uitgevoerd als in ons land. En niet voor niets: het is en blijft een meesterwerk! Ook CMT waagt zich er dit jaar weer aan. Het ensemble voert de Matthäus-Passion uit in oude stemming (a=415 Hz) en op oude instrumenten. Ook dit project worden de musici van CMT weer gecoacht door leden van de Nederlandse Bachvereniging.

In het nog relatief korte bestaan van het ensemble is dit alweer de derde keer dat de Matthäus-Passion op de agenda staat. Dat is niet voor niets: dit hoogtepunt uit de barok blijft bijzonder om uit te voeren. Elke keer wordt er door de musici weer gezocht naar meer verdieping, verfijning en betekenis. En de Matthäus-Passion kan dat keer op keer bieden.

CMT voert de Matthäus Passion dit voorjaar drie keer uit: twee keer in Drenthe (Meppel en Coevorden; 9 en 10 maart) en eenmaal in Utrecht (16 maart). De kaartverkoop van de concerten in Drenthe is in handen van lokale organisaties (zie www.cmtraiectum.nl), kaarten voor het concert in Utrecht kunt u hier kopen. We hopen dat u komt genieten van een van onze concerten!