Bachfestival Dordrecht - DICHTER bij BACH

Dordrecht, Biesboschhal, zaterdag 22 juni 2024, 16:00 - 17:00 uur

Info
Reserveer nu
Contact

In een stad wordt op feest en treurdagen samen gegeten, bewonderd, gerouwd, verzorgd en gevierd. In DICHTER bij BACH worden die momenten bezongen zoals ze ooit in Leipzig klonken. De koren worden afgewisseld met Spoken Word bijdragen die gelijke aspecten van het leven in het Dordrecht van nu laten horen.

Muziektheater Hollands Diep wil ontroeren, verwarren en vermaken. Het gezelschap creëert toegankelijke podiumbelevenissen, los van pluche en kroonluchters. De focus ligt op aansprekende verhalen, die vaak hun oorsprong vinden in het Eiland van Dordrecht. Zo wordt er niet alleen een connectie gelegd tussen de bezoekers onderling en de artiesten, maar ook met de unieke leefomgeving van het publiek.

Het Drechtsteden Bachkoor is opgericht in 2012 en actief in de regio Drechtsteden. Onder leiding van artistiek leider en dirigent Johannes Gierl zingt het voornamelijk Noord-Europese muziek uit de periode 1600 – 1750, met speciale aandacht voor Bach en tijdgenoten. Het koor bestaat uit gevorderde amateurs en semi-professionals.

Uitvoerenden:

Drechtsteden Bachkoor olv Johannes Gierl

Charlie Bo Meijering - toetsen

Johannes Gierl - Muzikale leiding

David Prins - Concept en samenstelling

Charlie Bo Meijering - Arrangementen en soundscapes

Programma:

Koorwerken van Johann Sebastian Bach:

1. Ihr lieblichste Blicke

2. Schwingt Freudig

3. An dir, du Fraubild

4. Du Königin!

5. Lasst uns sorgen

6. Auf, schmetternde Töne!

7. August lebe!