Seinconcerten: Nationale Opera Studio

Hilversum, Kerkgebouw De Morgenster, vrijdag 22 november 2024, 20:15 - 22:15 uur

Info
Reserveer nu
Contact

De Opera Studio van de Nationale Opera is opgericht in september 2018 en is een twee jaar durende traineeship voor zeven zangers en een of twee pianisten.

De zorgvuldig geselecteerde deelnemers doen belangrijke ervaringen op door mee te draaien in de professionele omgeving van De Nationale Opera en worden daarnaast individueel gecoacht bij ieder aspect van hun professionele ontwikkeling. Zo doen ze cruciale ervaring op die hun verdere carrière vleugels kan geven. De deelnemers van de Opera Studio treden op tijdens lunchconcerten en foyeravonden, krijgen workshops van internationale regisseurs en coaches, zingen kleine rollen op het grote podium en vertolken hoofdrollen in de jaarlijkse Opera Studio-productie.

De Nationale Opera Studio staat onder artistieke leiding van de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Met haar ruime ervaring als zangeres én zangpedagoog stelt zij voor de jonge talenten een internationaal gerenommeerd programma samen.

Voor dit concert zullen 4 zangers en een pianist naar Hilversum komen om zich te laten horen in een gevarieerd concert, met onder andere de Liebeslieder -Walzer van Johannes Brahms en de ‘Liebesleidlieder’ van de Canadese componist John Greer, een serie zeer geestige liederen, gecomponeerd op teksten van Dorothy Parker. In deze stukken, voor vierhandig piano en vocaal kwartet, zal Ernst Munneke, een van de coaches van de Nationale Opera Studio, een van de partijen voor zijn rekening nemen.

Uitvoerenden:

Sophia Hunt - sopraan

Martina Myskohlid - mezzosopraan

Steven van der Linden - tenor

Joe Chalmers - bas-bariton

Daniel Ruiz de Cenzano Caballero - piano

Ernst Munneke - piano

Programma:

Brahms Liebesliederwalzer op.52

John Greer Liebesleid-Lieder


Nationale Operastudio

De Opera Studio van de Nationale Opera is opgericht in september 2018 en is een twee jaar durende traineeship voor zeven zangers en twee pianisten. De zorgvuldig geselecteerde deelnemers doen belangrijke ervaringen op door mee te draaien in de professionele omgeving van De Nationale Opera en worden daarnaast individueel gecoacht bij ieder aspect van hun professionele ontwikkeling. Zo doen ze cruciale ervaring op die hun verdere carrière vleugels kan geven.Uitgelicht

Seinconcerten: Nikola Meeuwsen

Niet zomaar ontving hij in 2019 al de Young Talent Award. Nikola is een verademing achter de piano.

Seinconcerten: Pianokwartet Corneille

Een heerlijk kwartet musici spelend op piano, viool, altviool en cello.

Seinconcerten: Rembrandt Frerichs

Geïnspireerd door Mozart brengt Rembrandt het improvisatie-element terug in de klassieke muziek.

Seinconcerten: Douwe, de duivel en zijn ouwe moer

Een meeslepend verhaal, dat live wordt verteld en uitgebeeld op klassieke muziek. Leuk voor het hele gezin!

Seinconcerten: Burenconcert

Een burenconcert met muziek rondom het passieverhaal.

Seinconcerten: Carel Kraayenhof en Matangi Quartet

Een bandoneon en een strijkkwartet... de fantasie en veelkleurigheid spat ervan af!

Seinconcerten - Hilversum

De serie Seinconcerten is in 2000 opgericht door Wouter den Hond, die de serie 15 jaar zowel artistiek als zakelijk zeer succesvol heeft geleid. Bij zijn afscheid in 2015 is een nieuwe stichting in het leven geroepen: de stichting Seinconcerten.

Aventure: Ave Domina - Vrouwen Kerstmuziek uit de 15e eeuw

Ave Domina laat de kracht en uitstraling van een intieme 15e-eeuwse vrouwenkerst horen. Met concerten in Amsterdam en Maastricht.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833