Bach : Singet und Spielet - Erwin Wiersinga en Dualis

Groningen, Martinikerk, zaterdag 19 september 2015, 20:00 - 22:30 uur

Info

De orgelmuziek van Erwin Wiersinga en koormuziek van kamerkoor Dualis staan centraal tijdens dit Bach-concert. Het thema is ‘Singet und spielet’. Het belooft dus een avond met vrolijke muziek te worden.

Het concert maakt onderdeel uit van de Bach-serie van Leo van Doeselaar en Erwin Wiersinga, de titulair organisten van de Martinikerk. Zij voeren in enkele jaren alle orgelwerken van Johann Sebastian Bach uit op het befaamde orgel in de Groningse Martinikerk. Tijdens dit concert speelt Erwin Wiersinga grote fuga’s en mooie koraalbewerkingen, bijvoorbeeld drie bewerkingen van ‘Wer nun den lieven Gott lässt walten’. Het koor zingt de koralen zoals die door Bach zijn geschreven. Daarnaast zingt Dualis enkele geliefde motetten, waaronder ‘Singet dem Herrn ein neues Lied’. Koor en orgel zullen ook samen te horen zijn, bijvoorbeeld in de cantate ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht’.

Het pas gerestaureerde orgel in de Martinikerk is bij uitstek geschikt voor het vertolken van de muziek van Bach. Kenners zijn lovend over de klank van het orgel. Kamerkoor Dualis o.l.v. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen laat zich daar uitstekend mee combineren. Dualis is al veertien jaar een belangrijke culturele factor in het noorden van Nederland. Het koor dat bekend staat om zijn evenwichtige koorklank en originele interpretaties heeft professionele ambities en staat garant voor uitstekende uitvoeringen.

Na afloop van het concert is er een gratis glaasje wijn om nog even na te genieten en na te praten.