Mattheus Passie voor kinderen - met Camerata Amsterdam en Edwin Rutten

Groningen, De Oosterpoort, zaterdag 5 maart 2016, 19:30 - 22:00 uur

Dit event is voorbij. Kijk in de agenda van Mattheus Passie voor kinderen voor nieuwe data.

Info

Onze passie: Bachs Mattheus! Bachs Mattheus-passie mag zich verheugen op een enorme populariteit. Honderden uitvoeringen van dit meesterwerk zijn te beluisteren in de aanloop naar Pasen. Edwin Rutten, (de enige echte ome Willem, maar ook presentator bij Radio 4 en van het Weense Nieuwjaarsconcert) heeft trouw aan de muziek, trouw aan Bach en trouw aan het verhaal, een versie van dit meesterwerk gemaakt, speciaal voor de komende generatie Bach liefhebbers. Kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen beleven tijdens deze voorstelling misschien wel hun eerste kennismaking met de Matheüs Passie. Hij vertelt op zijn bekende beeldende wijze het verhaal aan de hand van originele muziekfragmenten.

Hoofdrolspeler in het verhaal van Rutten is natuurlijk Jezus, hier omgedoopt tot JC. Hij laat u kennis maken met de sfeer van de muziek, de instrumenten, de stemmen en de koren. Hij legt uit wat het verschil is tussen een arioso en een aria en wat een koraal is.

De ‘Mattheus’ duurt normaliter twee en een half à drie uur. Edwins versie is teruggebracht tot een uur en vijftien minuten om de volgende generatie een eerste introductie tot dit zo populaire klassieke werk te geven. Er wordt live gemusiceerd door Camerata Amsterdam en gezongen door diverse solisten. Jeroen Weierink dirigeert. Na afloop is er een ‘meet the artist’ in de foyer waar groot en klein met Edwin in gesprek kan gaan over de voorstelling. Een geweldige kans om uw kinderen of kleinkinderen kennis te laten maken met uw passie: de Mattheus.