Kerst

Händel's Messiah

Bezoek één van de uitvoeringen van Händel's Messiah, door o.a. Nieuwe Philharmonie Utrecht. Binnenkort worden meer data bekendgemaakt.

Seinconcerten: kerstconcert

Een bijzonder verrassings-kerstconcert, geïnspireerd door de Engelse Ceremony of Lessons and Carols.

Festival of Lessons and Carols

Een mooie opmaat naar Kerst, met schriftlezingen, koormuziek en samenzang. Met Kamerkoor Cantiago in de Jacobikerk in Utrecht.

Feliz Navidad: Spaanse barokmuziek voor de kersttijd

In de Spaanse kersttradities zijn veel cantates bewaard gebleven voor een kleine bezetting met één solist, hobo, twee violen en basso continuo. Het zijn zeer aansprekende cantates die zelden worden uitgevoerd. Feestelijke, uitbundige en toch ook tedere muziek van Juan Francés de Iribarren, José de Nebra en Joseph de Torres.

Kerst met het Erard Ensemble

Edward zal op het komende kerstconcert de fraaie Vijfde Franse Suite van Johann Sebastian Bach op de Erard vleugel spelen. In Amsterdam en Weesp.

Cappella Breda: Ceremony of Carols

Een warm kerstprogramma rondom a Ceremony of Carols van Benjamin Britten, met harpiste Veronique Serpenti. In Dordrecht en Heusden.

Mediterraans Kerstconcert

Een Spaans-Italiaans kerstconcert met liederen uit de vroege Barok. In de Oud-Katholieke Kerk in Culemborg.

La Sfera Armoniosa - Kerstmuziek uit 7 landen en 7 eeuwen

La Sfera Armoniosa neemt u samen met ‘rising star’ Channa Malkin mee terug in de tijd om de geboorte van het kindeke Jezus te vieren.

Couleur Vocale: Kobra Ensemble - Kerst met Kobra

Ja! Kobra! Een klassiek geschoold ensemble, maar ze verkennen verder alle muzikale richtingen die ze leuk vinden en schuwen daarbij het theatrale niet. Het liefst zingen zij op zo verschillend mogelijke podia, evenementen en festivals.

Bach's Weihnachtsoratorium

“Jauchzet, frohlocket”, wie kent niet deze prachtige klanken van het openingskoor in Bach’s Weihnachtsoratorium. Als eenmaal pauken, fluiten en hobo’s onze aandacht vangen en uitbundige trompetten ons meenemen in een waterval van vrolijk tuimelende vioolfiguren barst dat geweldige muzikale feest los van hoop en verwachting. Bach's prachtige Weinachtsoratorium wordt dit jaar uitgevoerd door Collegium Musicum Traiectum, Bach Ensemble Amsterdam en Ad Mosam. Beleef het mee in Utrecht, Maarssen, Amsterdam, Hoorn, Sittard of Maastricht.