Kerstconcerten

Kerst en advent zijn een belangrijk thema in de klassieke muziek. Op deze pagina brengen we de verschillende concerten bij elkaar. Zie ook www.kerstconcerten.nl

O Kerstspel schooner dan de dagen

Kerstvoorstelling door Johannette Zomer en muzikale vrienden. Met Bert van den Brink en Hans Eijsackers (piano), maar ook Maartje van Weegen.

Bachkoor Brabant: J.S. Bach – Hohe Messe (BWV 232)

Unieke uitvoering van Bach's meesterwerk, op authentieke instrumenten, in de Grote Kerk van Breda. Bach componeerde zijn Missa in h-moll in de laatste jaren van zijn leven. Bij de eerste uitgave in 1845 werd dit bijzondere werk ‘Hohe Messe’ genoemd; een bijnaam die intussen internationaal een begrip is geworden. Met deze complete zetting van de vaste misdelen lijkt Bach in de laatste fase van zijn leven zijn vocale kunst samen te vatten.

Händel: Messiah - Johannes Leertouwer en Nieuwe Philharmonie Utrecht

Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht voeren de beroemde Messiah van Händel uit.

AD MOSAM: Messiah

AD MOSAM brengt met de beroemde Messiah van Händel een kerstbeleving om niet te vergeten.

Waalse Kerk: Café des Chansons

Voor dit speciale kerstconcert brengt zangeres Charlotte Haesen met het Tobalita Kwartet de mooiste Franstalige winterklassiekers.

Ars Musica: Christmas Carols

Ars Musica viert het einde van het jaar met een programma van beroemde en minder bekende parels in de sfeer van de ‘Christmas Carol’.

Sfera Armoniosa & Kadri Tegelmann

La Sfera Armoniosa brengt met Kadri Tegelmann een programma met kerstliederen uit 7 landen en 7 eeuwen.

Zemlinsky Winds & Friends: Joy to the World

Kerst is een tijd van saamhorigheid, vreugde en feest. Deze elementen combineert het Zemlinsky Chamber Orchestra in hun programma Joy to the World.

Kerst met het Erard Ensemble

Het Erard Ensemble neemt in de dagen voor Kerst een voorproef op de feestdagen, met onder meer muziek van Bach en Brahms.

The Gesualdo Six: Videte Miraculum klassiek

Het Adventsprogramma 'Videte Miraculum' neemt u als luisteraar mee op een magische, muzikale reis door de eeuwen en over grenzen heen.

Händel: Messiah - Johannes Leertouwer en Nieuwe Philharmonie Utrecht

Geniet in de dagen voor kerst van het indrukwekkende Messiah van Georg Friedrich Händel, uitgevoerd door Johannes Leertouwer en zijn orkest.

BRISK: Pleidooi voor het wonder

BRISK brengt samen met acteur Hans Thissen muziek voor advent en kerst samen, en verrast het publiek met een pleidooi voor het wonder.

Kobra Ensemble - Have yourself a merry little Christmas

Laat jezelf onderdompelen in hartverwarmende kerst- en wintermuziek, gezongen door het Kobra Ensemble.

Apollo Ensemble: Italiaanse vesper

Een feestelijke Italiaanse vesper voor de kersttijd zoals die in de barok geklonken zou kunnen hebben.

Over Kerstconcerten

Kerst en advent zijn een belangrijk thema in de klassieke muziek. Op deze pagina brengen we de verschillende concerten bij elkaar. Zie ook www.kerstconcerten.nl

Agenda