Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Festivals Klassiek

Festival Monteverdi XL 2019

In maart vindt de vierde editie plaats van Festival Monteverdi XL. Amersfoort staat dan in het teken van de componist Claudio Monteverdi.

9 - 10 maart, Amersfoort

ICMF Wassenaar 2019

De tiende editie van het Internationaal kamermuziek festival Wassenaar komt er aan.

15 - 19 mei, Wassenaar

Oranjewoud Festival 2019

Jaarlijks terugkerend, meerdaags klassiekemuziekfestival op diverse binnen- en buitenlocaties van het historische Parklandschap Oranjewoud.

29 mei - 2 juni, Oranjewoud

Festival Classique

Jaarlijks festival met klassieke muziek in de breedste zin van het woord.

13 - 23 juni, Scheveningen

Orgel Festival Holland

Van 21 t/m 28 juni vindt het tweejaarlijkse Orgel Festival Holland plaats in Alkmaar, met diverse concerten in en rondom de Grote of Sint-Laurenskerk. Op het openingsconcert van het festival staan de jonge zangers van het Schotse St. Salvator’s Chapelchoir of St. Andrews in de schijnwerpers. Het dubbelconcert, halverwege het festival, van pianist Hannes Minnaar en organist Wolfgang Zerer met muziek van Bach belooft een hoogtepunt te worden.

21 - 28 juni, Alkmaar

Festival Via Musica: Femmes Fatales (kick-off concert)

Beleef een Franse middag en avond à la campagne, als opmaat naar Festival Via Musica.

21 - 22 juni, 2 locaties

Wonderfeel 2019

Het grootste buitenfestival voor klassieke muziek brengt in drie dagen een zeer divers programma op een prachtig landgoed van Natuurmonumenten in de omgeving van Hilversum.

19 - 21 juli, Graveland

Orlando Festival 2019

Dit internationale kamermuziekfestival, het oudste en grootste van Nederland, is voor liefhebbers van alle leeftijden, van amateur tot professional.

8 - 18 augustus, Kerkrade

Grachtenfestival

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor.

Vrijdag 9 augustus 2019, Amsterdam

Prinsengrachtconcert 2019

Uniek in de wereld: al sinds 1986 vindt jaarlijks op een ponton het Prinsengrachtconcert plaats. Bezoekers kijken mee vanaf de kant, vanaf bootjes in het water en thuis via de televisie.

Zondag 18 augustus 2019, Amsterdam

Festival Oude Muziek: Napoli

Napels, in de schaduw van de Vesuvius en vlakbij het betoverende Capri, is al eeuwenlang geliefd als plek van genot en vertier. De stad kent een rijke en grotendeels onontgonnen muzikale erfenis.

Vrijdag 23 augustus 2019, Utrecht

Muziek in het Zeven Bruggenkwartier 2019

Voor het achtste jaar op rij opent festival Muziek in het Zeven Bruggenkwartier deuren die 's-avonds meestal gesloten blijven. Het sfeervolle, kleinschalige kamermuziekfestival speelt zich af op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam.

Maandag 30 september 2019, Amsterdam

Open Recorder Days 2019

Elke twee jaar komen blokfluitisten en liefhebbers uit de hele wereld samen voor een internationaal festival waarin de blokfluit centraal staat.

24 - 27 oktober, Amsterdam

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht 2019

Vanaf 2019 zal het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht weer in de winter plaatsvinden. Tussen kerst en de jaarwisseling worden tientallen concerten gepland, in en rond TivoliVredenburg.

27 - 30 december, Utrecht

Mahler Festival 2020

In een tijdsbestek van tien dagen worden alle symfonieën van Mahler achtereen in de Grote Zaal uitgevoerd.

8 - 17 mei, Amsterdam

Bachfestival Dordrecht 2020

Een week lang komt de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven tijdens de concerten en activiteiten op binnen- en buitenlocaties in de historische binnenstad van Dordrecht.

21 - 30 juni, Dordrecht


Tickets