Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Wolfgang Amadeus Mozart

Apollo Ensemble: Luisterlab Mozart

In dit luisterlab gaan publiek en musici op ontdekkingsreis door twee composities van Mozart: het pianokwartet in Es en het fluitkwartet (KV 285).

18 - 20 oktober, 3 locaties

Amsterdams Bach Consort: Hohe Requiem Messe

Tijdens deze uitvoering kunt u genieten van het eerste deel van Mozart's Requiem en het Kyrie en Gloria uit de Hohe Messe van Bach.

Zaterdag 2 november 2019, Amsterdam

Apollo Ensemble: Herfstmuziek

Het programma 'Herfstmuziek', met onder meer de Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest van Mozart wordt uitgevoerd.

22 - 24 november, 3 locaties

Johannette Zomer: Toverfluit RAP

Sopraan Johannette Zomer presenteert in 2019/2020 het operaproject ToverfluitRAP: een combinatie van klassieke, rap- en hiphopmuziek.

17 - 19 januari, 2 locaties

Over Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), was een Oostenrijkse componist, pianist, violist en dirigent. Mozart was een wonderkind, dat op uitzonderlijk jonge leeftijd een aantal instrumenten uitstekend bespeelde en kwalitatief hoogstaand werk componeerde. Mozart wordt naast Johan Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven gerekend tot de componisten die binnen een traditie nieuwe muzikale concepten bedachten en die diepgaande invloed uitoefenden op alle na hen komende componisten. Mozarts werk rekent men tot de muziek van de klassieke periode. Samen met Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven vormt hij, muziekhistorisch gezien, de Eerste Weense School.