Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 
NederlandsContact

Wolfgang Amadeus Mozart

Ars Musica: Nieuwjaarsconcert

In de Augustijnenkerk te Dordrecht klinken onder meer fraaie composities van oude meesters als Mozart en Mendelssohn.

Zaterdag 12 januari 2019, Dordrecht

Camerata RCO: Klarinetkwintetten

Camerata RCO is een uniek ensemble dat bestaat uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam. Op het programma staan klarinetkwintetten van Mozart en Brahms.

Zaterdag 26 januari 2019, Rhenen

Helix Trio: Mozart Divertimento

Het Helixtrio wordt gevormd door violiste Birthe Blom, celliste Amber Docters van Leeuwen en altist Joël Waterman. Ze spelen werken van Mozart en von Dohnányi.

Zondag 10 februari 2019, Breda

Arthur en Lucas Jussen: Werken voor een en twee piano's

De broers Jussen hoeven in Rhenen eigenlijk niet meer geïntroduceerd te worden. Het is de derde keer dat ze voor Klassiek aan de Rijn optreden.

Vrijdag 15 maart 2019, Rhenen

Over Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), was een Oostenrijkse componist, pianist, violist en dirigent. Mozart was een wonderkind, dat op uitzonderlijk jonge leeftijd een aantal instrumenten uitstekend bespeelde en kwalitatief hoogstaand werk componeerde. Mozart wordt naast Johan Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven gerekend tot de componisten die binnen een traditie nieuwe muzikale concepten bedachten en die diepgaande invloed uitoefenden op alle na hen komende componisten. Mozarts werk rekent men tot de muziek van de klassieke periode. Samen met Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven vormt hij, muziekhistorisch gezien, de Eerste Weense School.