Binnenkort   Barok   Festivals   Kamermuziek   Bach   Matthaus   Messiah 

Wolfgang Amadeus Mozart

Avondconcerten Orlando Festival

Het Orlando Festival biedt de deelnemers en luisteraars in totaal zo’n 20 uur gevarieerde kamermuziek, o.m. tijdens de avondconcerten.

12 - 15 augustus, Kerkrade

Ars Musica: MozART29!

Ars Musica brengt in Rotterdam, Zeist en Kampen, samen met panfluitist Matthijs Koene, Mozarts 29e Symfonie en zijn Tweede Fluitconcert.

Vrijdag 20 september 2019, Rotterdam

Van Swieten Society: Zauberflöte

Van Swieten Society combineert Die Zauberflöte van Mozart met werken van tijdgenoten.

Zondag 13 oktober 2019, Amsterdam

Amsterdams Bach Consort: Hohe Requiem Messe

Tijdens deze uitvoering kunt u genieten van het eerste deel van Mozart's Requiem en het Kyrie en Gloria uit de Hohe Messe van Bach.

Zaterdag 2 november 2019, Amsterdam

Apollo Ensemble: Herfstmuziek

Het programma 'Herfstmuziek', met onder meer de Sinfonia Concertante voor viool, altviool en orkest van Mozart wordt uitgevoerd.

22 - 24 november, 3 locaties

Over Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791), was een Oostenrijkse componist, pianist, violist en dirigent. Mozart was een wonderkind, dat op uitzonderlijk jonge leeftijd een aantal instrumenten uitstekend bespeelde en kwalitatief hoogstaand werk componeerde. Mozart wordt naast Johan Sebastian Bach en Ludwig van Beethoven gerekend tot de componisten die binnen een traditie nieuwe muzikale concepten bedachten en die diepgaande invloed uitoefenden op alle na hen komende componisten. Mozarts werk rekent men tot de muziek van de klassieke periode. Samen met Joseph Haydn en Ludwig van Beethoven vormt hij, muziekhistorisch gezien, de Eerste Weense School.