Bach: Weihnachtsoratorium - La Petite Bande

Ontvang € 15,50 korting op de beste twee rangen met kortingscode BV1819LPB. Entreekaarten inclusief consumptie vooraf en in de pauze. Klik op de datum in de agenda om te reserveren.

Steeds meer mensen maken er een traditie van: wat de Matthäus Passion is rond Pasen, is Bach’s Weihnachtsoratorium in de Kerstperiode. Op 15 december voert het wereldberoemde instrumentaal en vocaal ensemble La Petite Bande dit fraaie werk uit in de Grote Zaal van Het Concertgebouw.

Sigiswald Kuijken, oprichter en leider van La Petite Bande, propageert na gedegen onderzoek Bach’s uitvoeringen in een zogeheten ‘kleine bezetting’. Het resultaat is transparant, emotioneel en intiem.

La Petite Bande
Dit is het eerste van twee concerten met La Petite Bande in seizoen 2018-2019 in het Concertgebouw. Twee concerten als hommage aan oprichter en leider Sigiswald Kuijken die in februari 2019 75 jaar wordt. Kuijken behoort tot de 'oervaders' van de oude muziek. Door onderzoek ontdekte hij dat Bach onder anderen de passies in kleine bezetting uitvoerde: het resultaat is transparant, emotioneel en intiem. La Petite Bande is al meer dan veertig jaar een van de toonaangevende barokorkesten in de wereld. Samen met Gustav Leonhardt richtte Sigiswald Kuijken in 1972 La Petite Bande op.