Corona update: bezoekers van evenementen die door de overheid zijn verboden ontvangen binnen 1 werkdag een eerste bericht (belandt soms bij ongewenste post). Muzikanten gaan een moeilijke tijd tegemoet, veel inkomsten vallen weg. Steun ze door hun muziek via Spotify te beluisteren en via acties die ze online organiseren.

James Oesi Group: Folk & Dance

De James Oesi Group is ontstaan door het Dutch Double Bass Festival, een initiatief van contrabassist James Oesi waarmee hij wil laten zien dat de contrabas niet alleen een begeleidend, maar ook solo instrument kan zijn op een hele toegankelijke manier.

Om het festival aan te kondigen vroeg Oesi de musici waarmee hij het liefst speelt voor een announcement-concert. Hij kende deze muzikanten al uit onder andere het ASKO| Schönberg Ensemble en duo formaties. Zo ontstond de James Oesi Group, met de prachtige combinatie van contrabas (James Oesi), piano (Olga Pashchencko), viool (Merel Junge) en sax/klarinet (David Kweksilber). Vier musici die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld al volop hebben verdiend.

Met de James Oesi Group hernieuwen de prominente musici bestaand klassiek repertoire voor deze bijzondere bezetting van contrabas, piano, viool en klarinet/sax. Rode draad in het programma is dat er stukken worden gespeeld van componisten die geinspireerd zijn door volksmuziek, uit eigen of andere landen. Met de nadruk op muziek uit de 20ste en 21ste eeuw. In dit programma is er naast klassiek ook ruimte voor wat jazz, onder andere uit Oesi’s vaderland Zuid Afrika.