Coronamaatregelen
Vanaf zaterdag 25 september (tot tenminste 1 november) vraagt de organisator u mogelijk om een coronatoegangsbewijs bij concertbezoek. Meer informatie daarover vindt u op de reserveringspagina's van de diverse concerten.

J.S. Bach : Matthäus Passion - Collegium Musicum Traiectum

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Bach’s mooiste muziek in het prachtige Drentse landschap

Collegium Musicum Traiectum voert de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach uit in de mooie dorpskerk van Sleen. Dit projectensemble voor jongvolwassen amateurmusici heeft inmiddels zijn sporen verdiend. Het uit 1727 daterende stuk, voor velen het beste stuk dat Johann Sebastian Bach ooit componeerde, combineert het indringende lijdensverhaal van Jezus Christus met een onovertroffen oratorium, een totaal zangstuk met orkest.

Sinds de oprichting in 2015 stelt Collegium Musicum Traiectum zich ten doel werken uit de Barok en het begin van de Klassieke periode op authentieke wijze en op hoog niveau uit te voeren. Dat is ook de reden waarom juist deze groep is gevraagd. Het volume van de groep past goed bij de akoestiek van de uit de 15e eeuw daterende kerk van Sleen. Daarbij komt nog het boeiende landschap van zuidoost Drenthe waarin Sleen en de kerk zich bevinden. Een bijzondere luisterervaring in een heerlijke omgeving.

Een kaartje voor deze uitvoering brengt je naar de mooiste muziek in het prachtige Drentse landschap. Er zijn goede en betaalbare restaurants en verblijfsmogelijkheden in de omgeving van Sleen. Voor meer info: neem contact met [email protected]