Er is een storing bij het verzenden van email. Bevestigingen worden alsnog verzonden zodra de storing is verholpen.

Update: de komende tijd zijn er geen concerten mogelijk. Videoconcerten zijn toegestaan zonder publiek in de zaal. Als een gepland concert wordt afgelast ontvangt u binnen enkele dagen bericht van de organisator.

Le Nuove Musiche

Dit evenement is afgelast wegens overmacht (Coronavirus)
Bezoekers worden binnen 1 werkdag na de afgelasting geïnformeerd en ontvangen uiterlijk 3 werkdagen later nader bericht van de organisator. Bericht niet ontvangen? Kijk bij 'Ongewenste post'.

Le Nuove Musiche o.l.v. Krijn Koetsveld wil vocale muziek uit de eerste helft van de 17e eeuw op topniveau uitvoeren. Het ensemble verdiept zich tot in detail in de toenmalige uitvoeringspraktijk en wil zo het publiek in de 21e eeuw in vervoering brengen, op zoek naar de confrontatie met het heden. Een absoluut huzarenstuk is de opname op cd van álle madrigalen van Monteverdi, 9 boeken vol, begin 2019 verschenen. Het Parool schreef hierover: 'Koetsveld en Le Nuove Musiche hebben de immense klus op formidabele wijze geklaard. […] Echt heel erg mooi.'

Gek genoeg bedacht nog nooit iemand om een orgel te maken waar Monteverdi zo liefdevol over spreekt: een orgel met houten pijpen, met die prachtige kenmerkende liefelijke klank, die zo mooi samensmelt met stemmen en instrumenten. Krijn Koetsveld kwam wél op dit idee en ging daarmee naar het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Die hoefden niet lang na te denken en omarmden het project. En zie daar: het orgel is klaar! Gebouwd met open pijpen van cipressenhout, een ontwerp naar voorbeelden van instrumenten en decoraties uit Venetië in de vroege 17e eeuw.

Werken van Monteverdi en tijdgenoten voor vijf zangers en vijf instrumentalisten.

Jennifer van der Hart / Wendy Roobol / Tobias Segura Peralta / Falco van Loon / Bas Ramselaar / Cassandra Luckhardt

Vocale muziek uit de eerste helft van de 17e eeuw op topniveau uitgevoerd met het unieke Montiverdi orgel

Programma:
Montiverdi
- Delen uit de Selva Morale e spirituale:
* O chiechi chiechi
* Chi voi che m’innamori
* Confitebor tibi Domini
* E questa vita è un lampo
* Jubilet
* Pianto della madonna
* Laudate Dominum

- Uit de madrigalen boek 5 en 6:
* Lagrime d’amante al sepolcro dell ‘Amate
* Ch’io t’ami
* Amor, se giusto sei

Afgewisseld met instrumentale muziek van tijdgenoten, onder meer Marini en Frescobaldi.

Prijzen
Volwassenen € 28
CJP/student € 14
Jeugd t/m 18 jaar - gratis

Prijzen zijn inclusief reserveringskosten, programma en pauzedrankje

Agenda


Le Nuove Musiche

Le Nuove Musiche

Ensemble Le Nuove Musiche is in december 2004 opgericht met als doel vocale muziek uit de eerste helft van de 17e eeuw op topniveau uit te voeren. De beste zangers en instumentalisten verdiepen zich in de uitvoeringspraktijk, laten de teksten tot zich doordringen en willen daar het publiek in de 21e eeuw mee in vervoering brengen.