Feruleva en Van de Laar

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

In deze roerige en onzekere tijden, waarin de confrontatie met de corona-crisis grote en ongekende problemen opwerpt voor het muziekleven en uit deze bevreemdende perspectieven een nieuwe tijdsgeest lijkt op te doemen, brengen Anastasia Feruleva (cello) en Frank van de Laar (piano) hun nieuwe CD 'L’esprit du temps' uitbrengen, opgenomen voor het avontuurlijke label TRPTK. De nieuwe CD staat centraal tijdens presentatieconcerten in januari en is inbegrepen in de entreeprijs.

Het repertoire omvat werken van Stravinsky (Suite Italienne), Enescu (2e cellosonate), Nadia Boulanger (“trois pièces”) en Lili Boulanger (“D’un soir triste“, in de originele manuscript-versie voor cello en piano, een CD-primeur!). Met deze CD, “ L’esprit du temps” , willen we een (klank)beeld schetsen van Parijs in de eerste decennia van de 20e eeuw. Met de spirituele impact van de 1e wereldoorlog op de achtergrond bouwen grootheden als Stravinsky en Enescu aan een volstrekt uniek oeuvre. Beiden knopen innige banden aan met Nadia Boulanger, die een grote groep componisten en musici om haar heen verzamelt. Haar salon is een brandpunt waar grote muzikale geesten elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Nadia’s uiterst getalenteerde zus Lili sterft op 24-jarige leeftijd in het laatste oorlogsjaar, een bijzonder verfijnd oeuvre nalatend.

Tijdens dit presentatieconcert van ca. 60 minuten zullen beide musici een uitgebreide bloemlezing spelen uit het repertoire van 'L’esprit du temps'.