Openingsconcert Bachfestival Dordrecht 2021

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Let op: de buitenconcerten van Bachfestival Dordrecht 2021 maken onderdeel uit van het protocol 'Testen voor toegang'. Dit houdt in dat u ofwel gevaccineerd dient te zijn of een recente negatieve coronatest nodig heeft om toegang te krijgen tot dit concert. Aanmelden voor deze test kan alleen via de website www.testenvoortoegang.org, in de week voorafgaand aan het festival.

In het openingsconcert van het festival 2021 trapt het Bachfestival Dordrecht meteen in stijl af. Een bijzondere combinatie: oude muziek met B’Rock Orchestra: hedendaagse muziek met Ensemble KLANG. Zij worden bijgestaan door sopraan Claron McFadden in deze wereldpremière van een nieuw werk van componist Anthony Fiumara. Daarnaast twee werken van Bach, én hedendaagse componisten Brian Eno en Michael Gordon. Een daverende wervelwind van verschillende muziekstijlen en eclectische invloeden, waarin oude en nieuwe muziek naadloos in elkaar overlopen. De lat is meteen hoog gelegd voor de rest van het festival!

Agenda


Johann Sebastian Bach Bachfestival Dordrecht Festivals Klassiek

Bachfestival Dordrecht

Tweejaarlijks festival, waarin een week lang de rijke wereld van Johann Sebastian Bach (1685-1750) tot leven komt in de historische binnenstad van Dordrecht.