Una serata veneziana

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Een venetiaanse soiree met werken van Vivaldi, Hasse en Marcello

Geïnspireerd door de muzieksoirees van de barokperiode in Venetië, presenteren blokfluitiste Inês d’Avena en klavecinist Claudio Ribeiro vier kamermuziekconcerten, met werken van Vivaldi, Hasse en Marcello. Het duo is tussen 12 en 19 juni te horen in Amsterdam, Den Haag, Schiedam en t’ Woudt, in een tour mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten in het kader van hun project #balkonscenes.

Het startpunt? Een brief uit 1729 waarin Vivaldi de hertog Carl Ludwig Friedrich uitnodigt voor een huisconcert aan de Canal Grande te Venetië, thuis bij Faustina Bordoni, de ster sopraan van Händel en een jaar later echtgenoot van Hasse. Geen uitleg over de componisten, stukken en instrumenten: dit keer zullen Inês d’Avena en Claudio Ribeiro, tussen de stukken, enkele fragmenten uit brieven en notities voorlezen, geschreven door tijdgenoten of door de componisten zelf. Elke concert duurt een klein uur.

Coronamaatregelen
Evenementen worden door de Nederlandse overheid weer toegestaan zolang we anderhalve meter afstand houden van elkaar, kaarten worden gereserveerd en er een gezondheidscheck (door middel van vragen) vooraf wordt gedaan. Wij houden ons aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit de Rijksoverheid en vragen ons publiek dit ook te doen. Om zeker te weten dat je op de hoogte bent van de meest actuele richtlijnen, kun je het beste kijken op www.rijksoverheid.nl/coronavirus. We vragen u thuis te blijven bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) en laat je testen. Dit geldt ook als uw huisgenoten ziek zijn. Bij de ingang is desinfectiegel beschikbaar om handhygiëne toe te passen. We vragen u te allen tijde 1,5 meter afstand te houden tot bezoekers van buiten hun huishouden. U bent verplicht een mondkapje te dragen over neus en mond bij het binnenkomen en verlaten van de concertlocatie, of als u zich door het gebouw verplaatst. Het is belangrijk dat u mondkapjes zelf meeneemt. Als u geen last heeft van de mondkapje, stellen wij het zeer op prijs als u het ook zittend kunt dragen. Bezoekers die met elkaar een huishouden vormen, kunnen bij elkaar zitten. Dit gaat op basis van vertrouwen. Tussen twee bezoekers of huishoudens worden steeds lege stoelen vrijgehouden, met minstens 1,5m afstand.